Η εταιρεία που «ομορφαίνει» τα κέρδη της

Η εταιρεία που «ομορφαίνει» τα κέρδη της

Η Κλαίρη  Βενούκα μιλά στο FortuneGreece για τα σχέδια του γαλλικού ομίλου ALES GROUPE στην Ελλάδα.

Στις υπηρεσίες της ομορφιάς βρίσκεται η Κλαίρη Βενούκα η οποία είναι επικεφαλής μιας από τις πιο γνωστές πολυεθνικές εταιρείες καλλυντικών στην χώρα μας, της ALES GROUPE HELLAS.

«Ανοικτό μυαλό στην αξιοποίηση των ανθρώπων, των πόρων και των ευκαιριών, καλός συνδυασμός ρίσκου και ασφάλειας, σωστή χρήση της αυστηρότητας και του συναισθηματισμού, όραμα, προγραμματισμός και ανεξάντλητη δράση με ευθύνη και αποτελέσματα», είναι κατά την ίδια τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο καλός manager ώστε να απογειώσει την ομάδα που έχει δίπλα του.

Η γαλλική μητρική δεν πτοήθηκε, από ότι φαίνεται, από την ύφεση και επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Έχοντας μόλις τρία χρόνια παρουσίας στην εγχώρια αγορά καταγράφει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και καταρτίζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο business plan, με τον πήχη για την τρέχουσα χρονιά να ανεβαίνει ψηλά.

 

«Το 2013 ήταν για εμάς μια πολύ επιτυχημένη χρονιά από όλες τις απόψεις. Ως τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Ελλάδα καταφέραμε έναν κύκλο εργασιών στα 5,9 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας τις επενδύσεις στο ελληνικό φαρμακείο με νέες καινοτομίες και προϊόντα, αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον φαρμακοποιό αλλά και τον καταναλωτή. Για φέτος εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά, στοχεύοντας στα 6,5 εκατ. ευρώ, επενδύοντας σημαντικά στη στοχευμένη εκπαίδευση του Φαρμακοποιού-Manager και λανσάροντας δύο δυνατές καινοτομίες το β’ εξάμηνο του έτους που θα φέρουν την επανάσταση στο τρισδιάστατο lifting προσώπου από τη Lierac Paris και στη θεραπεία της επίμονης πιτυρίδας από τη PHYTO Paris», αναφέρει στο FortuneGreece.com η Κλαίρη Βενούκα Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της ALES GROUPE HELLAS.

Τι ήταν όμως αυτό που ώθησε τους Γάλλους στο να επενδύσουν στη χώρα μας και τι περιλαμβάνουν τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά;

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ALES GROUPE HELLAS κλειδί για την τοποθέτηση στην ελληνική αγορά ήταν το ελληνικό φαρμακείο ως κανάλι διανομής, αλλά και οι προοπτικές του. Επιπρόσθετα, η θετική πορεία που σημειώνουν τα προϊόντα της εταιρείας μέσω θυγατρικών στις χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία), αλλά και το γεγονός ότι στη γειτονική Ιταλία είναι νούμερο ένα σε πωλήσεις στο ιταλικό φαρμακείο, ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο να δοκιμάσουν οι Γάλλοι την τύχη τους και στην ελληνική αγορά, η οποία παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά.

«Σε επίπεδο κλάδου, τηρουμένων των αναλογιών, οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι παρόμοιες με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και μεταβαλλόμενη και απαιτεί προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις περισσότερο από ποτέ, εντούτοις η αναζήτηση και η αξιοποίηση ευκαιριών κρίνονται απαραίτητες. Ο όμιλος συνεχίζει σταθερά να επενδύει σε νέες καινοτομίες και για τις 2 μάρκες το 2014, αλλά και να επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε νέες αγορές».

Παράλληλα, η κ. Βενούκα εστιάζει στην τάση που θέλει την πλειοψηφία των εταιρειών καλλυντικών και τους επιχειρηματίες καταστημάτων και φαρμακείων να προσφέρουν μεγάλες εκπτωτικές παροχές προς τον καταναλωτή, ακολουθώντας την έντονη εκπτωτική δραστηριότητα των ηλεκτρονικών καταστημάτων. «Αναμφισβήτητα, αυτή η κατάσταση δεν καθίσταται βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, η ροή καταναλωτών στο κανάλι του φαρμακείου παραμένει σταθερή, παρά την κατάσταση στον ευρύτερο κλάδο».

Σχολιάζοντας την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα , εκφράζει δε την άποψη πως έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές την τελευταία 15ετία, με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν διοικητικά πόστα και να ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους στον εργασιακό στίβο. «Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η σωστή συνεργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών αποδίδει τα μέγιστα, καθώς συνδυάζοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά, οδηγούνται μαζί σε εντυπωσιακή δημιουργία και σημαντική εξέλιξη».

«Στην ALES GROUPE HELLAS η πλειοψηφία της ελληνικής ομάδας είναι γυναίκες, πολυπράγμονες, εφευρετικές, υποστηρικτικές, δυνατές, οι οποίες εργάζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Για εμάς, στην αντίληψή μας και στο έργο μας, δεν υπάρχει η έννοια “πολυεθνική”, υπάρχει η ουσία της έννοιας “ομάδα” και το ρήμα “νοιάζομαι”, που είναι το μότο μας. Κι αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανη ως επικεφαλής».

Ποια είναι η  Ales Groupe
H ALES GROUPE HELLAS, θυγατρική του γαλλικού ομίλου ALES GROUPE, εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις βραβευμένες μάρκες δερμοκαλλυντικών oμορφιάς LIERAC και περιποίησης μαλλιών PHYTΟ που διανέμονται στα φαρμακεία.Η δραστηριοποίηση της θυγατρικής εταιρείας στην χώρα μας ξεκίνησε το 2010 και σήμερα απασχολεί 40 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη:

Η μόδα της «πράσινης ετικέτας»

Μια ελληνική πτυσσόμενη γόβα

Οι πετσέτες θαλάσσης αποκτούν υπηκοότητα ελληνική!

Τα ρούχα που αγαπούν την Ελλάδα