Έτοιμη για την αρχική δημόσια εγγραφή της η Uber

Έτοιμη για την αρχική δημόσια εγγραφή της η Uber

Στόχος της εταιρείας φαίνεται να είναι να προλάβει την μικρότερη ανταγωνίστριά της Lyft και να περάσει πρώτη το κατώφλι του χρηματιστηρίου.

Τα σχετικά έγγραφα για μία αρχική δημόσια εγγραφή φέρεται να κατέθεσε η Uber Technologies, όπως μεταδίδουν το Reuters και η Wall Street Journal. Πρόκειται για μία καθοριστική κίνηση για το μέλλον της εταιρείας εκμίσθωσης οχημάτων μέσω εφαρμογής κινητού, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει νομικές περιπέτειες και εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο.

Στόχος της Uber φαίνεται να είναι να προλάβει την μικρότερη ανταγωνίστριά της Lyft και να περάσει πρώτη το κατώφλι του χρηματιστηρίου κερδίζοντας το ενδιαφέρον και πολύτιμα κεφάλαια των επενδυτών. Η Lyft ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια για αρχική δημόσια εγγραφή την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που κατέθεσε η Uber, η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να έρθει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και να είναι μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών στον τεχνολογικό τομέα. Βάσει της ιδιωτικής χρηματοδότησης, που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία, η αξία της ανέρχεται στα 76 δισ. δολάρια.

Υπολογίζεται ότι με μία αρχική δημόσια εγγραφή η αποτίμησή της μπορεί να φτάσει τα 120 δισ. δολάρια.