Έτοιμη να στηρίξει κυβέρνηση με Τσίπρα και Μητσοτάκη δηλώνει η Φώφη Γεννηματά

Έτοιμη να στηρίξει κυβέρνηση με Τσίπρα και Μητσοτάκη δηλώνει η Φώφη Γεννηματά
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση τους στο μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για το προσφυγικό ζήτημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ανοιχτά τη θέση υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης υπό τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την προθυμία της να στηρίξει μια «βιώσιμη και σταθερή κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει συνθήκες πολιτικής ομαλότητας και ευρύτερης συναίνεσης» εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η προσφυγή σε νέες εκλογές.

«Οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα, γιατί σημαίνουν στασιμότητα. Οι Έλληνες έχουν κατανοήσει ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση» σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να είναι μέσα και τα δυο κόμματα. Κι όχι να κάθεται το ένα κόμμα στην άκρη του ποτάμιου και να πετροβολά».

Μιλώντας για τις προθέσεις της είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης… Αν συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα μπούμε μέσα και εμείς στην κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση για να βελτιώσει αυτό το μνημόνιο».