Έτοιμος να καταθέσει καταγγελίες για τις τραπεζικές χρεώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έτοιμος να καταθέσει καταγγελίες για τις τραπεζικές χρεώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ακόμη και την εμπλοκή της Επιτροπής Ανταγωνισμού έφερε στο τραπέζι ο υπουργός Ανάπτυξης για το ζήτημα.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι, εάν κριθεί απαραίτητο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρέμβει και θα επιληφθεί του θέματος, επιβάλλοντας υψηλά πρόστιμα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εφαρμόζονται εναρμονισμένες πρακτικές.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις των τραπεζών μετά την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως θα υπάρξει και νέα παρέμβαση εάν οι προτάσεις δεν είναι λογικές. «Όχι δε θα κάνουν οι Τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού ήρθαν με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για παράλογες τραπεζικές επιβαρύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες προχωρούν σε απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις, ακόμα και σε κινήσεις συναλλαγών μέσω ibanking ή για πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, παίρνοντας προμήθεια 3 στα 20 ευρώ.

«Πρέπει οι τράπεζες να στηρίξουν την ανάπτυξη. Αυτό που κάνουν ξεπερνά κάθε όριο. Μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες περιμένουμε να δούμε πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες χρεώσεις», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.