Ετήσιες αποζημιώσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Ετήσιες αποζημιώσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Στο ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

«Περισσότερα από 3 δισ. ευρώ δίνουν η ασφαλιστικές εταιρείες, κάθε χρόνο, σε αποζημιώσεις, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της οικογενειακής ηρεμίας, αλλά και στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Με πάνω από 11 δισ. ευρώ επενδύσεις και 500 εκατ. ευρώ ετησίως σε φόρους, στηρίζουν την εγχώρια οικονομία. Με πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την απασχόληση. Αγγίζουν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και τους ανακουφίζουν στις δύσκολες στιγμές τους. Για αυτό ακριβώς τον λόγο επιλέξαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα Ασφάλισης στηρίζοντας έμπρακτα την “ΕΛΠΙΔΑ”, έναν σύλλογο που επίσης αγγίζει καθημερινά τη ζωή ανθρώπων σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές». Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου χαιρετίζοντας σχετική εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΑΕΕ, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» διοργάνωσε επίσημο δείπνο τα έσοδα του οποίου πρόσφερε για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του σημαντικού έργου που επιτελείται μέσα από τη λειτουργία της: Τη δυνατότητα εύρεσης συμβατού δότη για τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών προκειμένου να θεραπευτούν.

Οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς και οι καλεσμένοι τους έδειξαν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία δωρίζοντας στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ποσό που προσεγγίζει τις 75.000 ευρώ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ, Κ. Φιλιππίδου, μεταφέροντας το μήνυμα της προέδρου Μ. Βαρδινογιάννη, εξήρε το έργο του ασφαλιστικού κλάδου στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Χατζηθεοδοσίου, μέλη του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και πολλοί καλεσμένοι από την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και την ασφαλιστική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ