Έτσι δημιουργείται η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο

Έτσι δημιουργείται η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο
The Marriott in Cranberry, Pa., is shown on Wednesday July 11, 2007. Hotel operator Marriott International Inc. said Thursday July 12, 2007 that its second quarter earnings rose 11 percent on strong demand for rooms and gains in fees paid by franchisees. (AP Photo/Gene J. Puskar)

Η συγχώνευση των Marriot-Starwood αναμένεται να φτάσει στα 12,2 δισ. δολάρια.

Tο ξενοδοχείο Marriot International (MAR) ανακοίνωσε τη Δευτέρα, την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts, η οποία «έκλεισε» στην τιμή των 12,2 δισ. δολαρίων. Μαζί οι δυο εταιρείες, μετά από την ολοκλήρωση του deal, θα έχουν υπό την κατοχή τους 5.500 ξενοδοχεία σε τουλάχιστον 100 χώρες, τα οποία διαθέτουν συνολικά 1.1 εκατ. δωμάτια.

Η συγχώνευση των δυο εταιρειών είχε ανακοινωθεί δυο εβδομάδες από τη στιγμή που η Starwood διαχώρισε τις μετοχές της με το Interval Leisure Group (ILG) για 1,3 δισ. δολάρια, ενώ οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να λάβουν 7,8 δολάρια ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Starwood είναι η ιδιοκτήτρια των αλυσίδων W hotels, St. Regis, Westin και Sheraton και τέθηκε σε πώληση από τον Απρίλιο, όταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Bruce Duncan, δήλωσε ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να διερευνήσει ένα πλήρες φάσμα στρατηγικών και οικονομικών εναλλακτικών λύσεων.

Παράλληλα, τρεις κινέζικες εταιρείες, η Shanghai Jin Jiang International Hotels, η China Investment Group και η HNA Group ήταν υποψήφιες για την εξαγορά του ξενοδοχείου, ενώ η εταιρεία Hyatt φέρεται να βρισκόταν εξίσου σε συζητήσεις με τη Starwood.