Έτσι θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών η Samsung

Έτσι θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών η Samsung
A woman walks past Samsung Electronics Co. signage outside the company's Seocho office building in Seoul, South Korea, on Friday, Feb. 17, 2017. Samsung Group's Jay Y. Lee was formally arrested on allegations of bribery, perjury and embezzlement, an extraordinary step that jeopardizes the executive's ascent to the top role at the world's biggest smartphone maker. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ύστερα από το φιάσκο του Note 7.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα γραφείο βελτίωσης ποιότητας σε όλα τα προϊόντα της, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από την αποτυχία του μοντέλου Galaxy Note 7

O Κιμ Γιονγκ-Χο, πρόεδρος της θυγατρικής Samsung Heavy Industries, πρόκειται να μεταπηδήσει στη Samsung Electronics ως επικεφαλής της ομάδας που θα εποπτεύει τις προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων και της διαδικασίας παραγωγής, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ-Χο, κορυφαίος ειδικός σε ζητήματα μεταποίησης, θα ηγηθεί των προσπαθειών βελτίωσης της ποιότητας και της παραγωγής για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Samsung Electronics» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Samsung.

Η απόφαση αυτή είναι το πιο πρόσφατο βήμα στη στρατηγική της νοτιοκορεάτικης εταιρείας να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αφότου αναγκάστηκε να διακόψει την πώληση των τηλεφώνων Note 7 τον Οκτώβριο, ύστερα από κρούσματα έκρηξης ελαττωματικών μπαταριών.

Τα smartphone Galaxy S8 πρόκειται να παρουσιαστούν τον Απρίλιο και η πίεση για τη Samsung είναι μεγάλη – η νέα κορυφαία συσκευή της εταιρείας θα πρέπει να λειτουργεί άψογα και με ασφάλεια.

Η μεγάλη αντίπαλος, Apple, ξεπέρασε τη Samsung ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Υπολογίζεται ότι η κατάρρευση του Note 7 οδήγησε στην απώλεια λειτουργικών κερδών ύψους 5,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Samsung.

Η εταιρεία έχει ήδη δεσμευθεί να ενσωματώσει πολλαπλές βελτιώσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων, όπως π.χ. διεξοδικότερες δοκιμές της ασφάλειας της μπαταρίας και αυστηρότερα πρότυπα από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού.

Ο Κιμ, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Samsung Electronics, Κβον Ο-Χιούν, ήταν στέλεχος στη Samsung Electronics με ειδίκευση στις διαδικασίες παραγωγής, προτού μεταπηδήσει στη Samsung Heavy.