Έτσι θα μετατρέψετε την πρακτική σας άσκηση σε μόνιμη θέση εργασίας

Έτσι θα μετατρέψετε την πρακτική σας άσκηση σε μόνιμη θέση εργασίας

Κάντε το απρόβλεπτο.

Αν θέλετε να καταφέρετε να εξασφαλίσετε μια θέση πρακτικής άσκησης, πρέπει να είστε άνθρωπος της πράξης. Ιδού τρία βασικά πράγματα που καλό είναι να έχετε υπόψη σας:

Χρησιμοποιήστε το δίκτυό σας

Στον σημερινό τεχνολογικό κόσμο, μπορείτε να αναζητήσετε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης με ένα άγγιγμα στην οθόνη του smartphone σας, αλλά ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για την εύρεση μιας θέσης είναι μέσω των ανθρώπων που ήδη γνωρίζετε. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Τα άτομα του προσωπικού σας δικτύου έχουν συμφέρον να πετύχετε, και ξέρουν άτομα που ξέρουν άλλα άτομα. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο μακριά μπορεί να απλώνεται η προσωπική σας δικτύωση. Και βέβαια, μια προσωπική σύσταση θα διευκολύνει το να γίνει η αίτησή σας αποδεκτή στην πρακτική άσκηση των ονείρων σας.

Αποκτήστε συνείδηση των επιλογών σας

Να θυμάστε πάντα ότι εσείς επιλέγετε πού θα επενδύσετε το ταλέντο σας. Προφανώς και οι υπεύθυνοι της πρακτικής άσκησης θα έχουν τα μάτια στραμμένα πάνω σας, αλλά κι εσείς θα πρέπει να εξετάσετε ενδελεχώς τον οργανισμό προτού κάνετε αίτηση ή δεχθείτε μια προσφορά για πρακτική άσκηση. Και σκεφθείτε προσεκτικά τι θέλετε να μάθετε, προς τα πού θέλετε να κατευθυνθεί η καριέρα σας, και τι μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία σε σας. Με τον τρόπο αυτό, θα επιλέξετε τον οργανισμό που σας ταιριάζει, κι αυτό είναι το θεμέλιο της επιτυχίας σας.

Προσφέρετε επιπλέον αξία

Μόλις εξασφαλίσετε την πρακτική σας άσκηση, το σημαντικότερο πράγμα που απαιτείται για να τη μετατρέψετε σε δουλειά πλήρους απασχόλησης είναι να βρείτε τρόπους να προσφέρετε επιπλέον αξία. Δείξτε τη δημιουργικότητά σας. Πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να γίνει. Ακόμα θυμάμαι την εμπειρία μου από ένα ξενοδοχείο στο οποίο είχα καταλύσει μετά από μια κουραστική μέρα. Δεν είχα χρόνο να φάω στο εστιατόριο και ζήτησα ένα μήλο από τη ρεσεψιόν. Δεν είχαν, κι έτσι πήγα να αφήσω τα πράγματά μου στο δωμάτιο και να ξαναφύγω. Στην έξοδο, με σταμάτησε ένας υπάλληλος της υποδοχής. Κρατούσε ένα πιάτο με δύο μήλα· «Κυρία Ράσελ, δεν ξέραμε αν προτιμάτε κόκκινο ή πράσινο μήλο» μου είπε.

Διδαχθείτε από το παράδειγμά του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Κάντε το απρόβλεπτο. Αν προσπαθείτε να φέρετε «μήλα» στο τραπέζι κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης, θα κερδίσετε και μια θέση πλήρους απασχόλησης.