Εurostat: Γρήγοροι στις αγορές οι Έλληνες- Πόσο χρόνο δαπανούν οι Ευρωπαίοι;

Εurostat: Γρήγοροι στις αγορές οι Έλληνες- Πόσο χρόνο δαπανούν οι Ευρωπαίοι;

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, οι Γερμανοί αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο από όλους, δηλαδή 35 λεπτά, ενώ οι Έλληνες μόλις 18 λεπτά.

Οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν για ψώνια και προσωπικές υπηρεσίες (όπως επισκέψεις σε γιατρούς ή κομμωτήριο) από 17 έως 35 λεπτά ημερησίως. Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα της Eurostat, που κάλυψε 15 χώρες της Ε.Ε. από το 2008 έως και το 2015 και στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 20 έως 74 ετών. Ποιοι όμως αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο σε αυτά τα θέματα και για ποιους φαίνεται να είναι πολυτέλεια;

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι Γερμανοί αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο από όλους, δηλαδή 35 λεπτά, ενώ περισσότερη από μισή ώρα δαπανούν επίσης Ολλανδοί, Βρετανοί και Βέλγοι. Στον αντίποδα οι Ρουμάνοι μόλις 17 λεπτά και οι Έλληνες 18 λεπτά.

Στη Φινλανδία το 50,8% του πληθυσμού δήλωσε ότι προχώρησε σε αγορές ή χρήση προσωπικών υπηρεσιών τις ημέρες της έρευνας. Ακολουθούν η Γερμανία (48%), η Εσθονία και η Ολλανδία (46,6%). Αντιθέτως τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης κατεγράφησαν στη Ρουμανία (29%), την Ελλάδα (30,7%) και τη Γαλλία (33,6%).