Eurostat: Με 2,7% “έτρεξε” ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Με 5,5% στην ευρωζώνη

Eurostat: Με 2,7% “έτρεξε” ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Με 5,5% στην ευρωζώνη
Euro coins are seen in this photo illustration on November 2, 2017. The British Pound dropped in value in a three month low against the Euro amidst news of an interest rate hike by the Bank of England set to be announced today. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
"Φωτιά" παραμένουν τα τρόφιμα.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση της Eurostat, υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούνιο, ενώ στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% τον Μάιο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός καταγράφουν τις υψηλότερες ανατιμήσεις τον Ιούνιο (11,7%, έναντι 12,5% τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,5%, σε σύγκριση με 5,8% τον Μάιο), υπηρεσίες (5,4%, έναντι 5,0% τον Μάιο) και ενέργεια (-5,6%, σε σύγκριση με -1,8% τον Μάιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση τη μέτρηση της Eurostat, όπως προαναφέρθηκε, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός κινήθηκε με ρυθμό αύξησης 2,7% έναντι 4,1% τον Μάιο. Για τον συγκεκριμένο μήνα, τα τελικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδιναν μέτρηση 2,8% για τον περασμένο μήνα.

Τον Ιούνιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (11,3%), η Εσθονία (9%), η Λιθουανία (8,2%) και η Λετονία (8,1%).

Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν το Λουξεμβούργο (1%), το Βέλγιο και η Ισπανία (1,6%), η Κύπρος και η Ελλάδα (2,7%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: