Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης α μιλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, Αθήνα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019. Συνεχίζεται στην Βουλή η συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι αναμένεται να μειωθεί το ποσό της προκαταβολής και ο αριθμός των δόσεων θα παραμείνει ίδιος.

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε αναφορά στη νέα ρύθμιση που έρχεται είπε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕH είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕH ακούμε την κοινή γνώμη» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, την Δευτέρα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. «Θα τη φέρουμε και στη Βουλή και θα δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας… Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν στη ΔΕH 600 εκατ. που κέρδισαν οι ανταγωνιστές της, τα μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔEH, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕH με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.