Ευρωεκλογές 2024: Σαφές προβάδισμα της Λεπέν στη Γαλλία – Ντέρμπι για τη 2η θέση

Ευρωεκλογές 2024: Σαφές προβάδισμα της Λεπέν στη Γαλλία – Ντέρμπι για τη 2η θέση
France, Paris, 2024-06-02. Speech by Marine LePen during the last major meeting of the RN for the European elections at the dome, Palais des Sports in Paris. Photography by Francois Pauletto / Hans Lucas. France, Paris, 2024-06-02. Discours de Marine LePen lors du dernier grand meeting du RN pour les elections europeenne au dome, palais des sports de Paris. Photographie de Francois Pauletto / Hans Lucas. (Photo by Francois Pauletto / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η ακροδεξιά θα λάβει περίπου το 40% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σαφέστατο είναι, ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, το προβάδισμα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία συνολικά θα κινηθεί περί το 40% , με το κόμμα «Εθνική Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν να λαμβάνει περίπου το 33% των ψήφων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του γαλλικού Ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Le Monde.

Αμφίρροπη είναι η μάχη για την δεύτερη θέση με το κόμμα «Αναγέννηση» της παράταξης Μακρόν να κινείται περί τό 16% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να κινείται περί το 14,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθούν το αριστερό κόμμα της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, το οποίο κινείται περί τό 8%, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, που κινούνται περί το 7%, οι Οικολόγοι, που κινούνται περί το 6%, το ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, που κινείται περί το 5%, και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που κινείται περί το 2%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η αποχή θα υπερβεί το 50%, ενώ σε ό,τι αφορά τις νεότερες γενιές, δηλαδή τους κάτω των 34 ετών, εκτιμάται ότι θα ψηφίσει ο ένας στους τρεις. Το όριο για να εκλέξει ένα κόμμα ευρωβουλευτή στη Γαλλία βρίσκεται στο 5%, ενώ τα κόμματα που λαμβάνουν κάτω από το 3% χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης για την κάλυψη των προεκλογικών τους δαπανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: