Εξαγορά – ρεκόρ ύψους 28 δισ. δολαρίων από τη Cisco με στόχο την τεχνητή νοημοσύνη

Εξαγορά – ρεκόρ ύψους 28 δισ. δολαρίων από τη Cisco με στόχο την τεχνητή νοημοσύνη
26 April 2020, North Rhine-Westphalia, Bonn: Logo, lettering of the US American company in the telecommunications sector CISCO Photo: Horst Galuschka/dpa Photo: AFP
Cisco και Splunk θα γίνουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως.

Τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της ανακοίνωσε η Cisco Systems, συμφωνώντας για την απόκτηση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Splunk έναντι 28 δισ. δολαρίων και θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την αυξημένη ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Το deal αποτιμά την αξία της Splunk στα 157 δολάρια ανά μετοχή έναντι της τιμής των 119,59 δολαρίων ανά μετοχή με την οποία έκλεισε η εταιρεία τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street.

«Σε συνδυασμό, η Cisco και η Splunk θα γίνουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως και θα επιταχύνουν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της Cisco σε περισσότερα επαναλαμβανόμενα έσοδα», αναφέρουν οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους.

Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της Cisco όσο και της Splunk, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του γ’΄τριμήνου του 2024, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η Cisco δήλωσε ότι η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικές ταμειακές ροές και θα προσθέσει στο μικτό περιθώριο κέρδους κατά το πρώτο οικονομικό έτος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Επιπλέον, θα επιταχύνει την αύξηση των εσόδων της Cisco και την επέκταση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com