Οι έξι διεκδικητές του ΟΛΠ

Οι έξι διεκδικητές του ΟΛΠ

Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έξι επενδυτικά σχήματα για το λιμάνι του Πειραιά.

Έξι επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν σήμερα, ημέρα λήξης της προθεσμίας, αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)».

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

• APM Terminals B.V.
• Cartesian Capital Group, LLC
• COSCO (Hong Kong) Group Limited
• International Container Terminal Services, Inc
• Ports America Group Holdings
• Utilico Emerging Markets Limited

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον έξι διεθνών ομίλων για την αξιοποίηση του ΟΛΠ δικαιώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησής του, ενώ διαψεύδει τις “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν το αντίθετο», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η σημερινή επισημοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπαίνει σε μία περίοδο διεθνούς εξωστρέφειας και μετατρέπεται σε διεθνή πόλο επενδύσεων». «Κεντρικός στόχος» τόνισε «είναι οι νέες αυτές επενδύσεις να φέρουν θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή προοπτική ώστε το λιμάνι του Πειραιά να φθάσει στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σταθερά τα τέλη του ΟΛΠ και το 2014