Έξι νέα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία ανοίγει η Amazon (βίντεο)

Έξι νέα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία ανοίγει η Amazon (βίντεο)

Ο κολοσσός του e-commerce εξετάζει συγκεκριμένες περιοχές στο Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

Συνολικά έξι νέα καταστήματα χωρίς ταμείο θα ανοίξει φέτος η Amazon σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο κολοσσός του e-commerce εξετάζει συγκεκριμένες περιοχές στο Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

Τον προηγούμενο μήνα στην Ουάσινγκτον άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ «Amazon Go», καθώς η εταιρεία θεωρεί ότι ο κόσμος εκεί είναι ήδη πιο εξοικειωμένος με τη λογική που ακολουθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τα καταστήματα «Amazon Go» αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την επιχείρηση καθώς αφορούν σε έναν κλάδο 550 δισ. δολαρίων, ενώ συνιστούν μια φιλόδοξη προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που ψωνίζουν οι καταναλωτές.

Ο πελάτης ψωνίζει από τα ράφια ό,τι θέλει και μετά βγαίνει από το κατάστημα σαν…κύριος, χωρίς να στηθεί σε κάποια ουρά, αφού δεν υπάρχουν καθόλου ταμεία. Οι κάμερες κατέγραφαν κάθε κίνησή του όσο ψώνιζε και η χρέωσή του γίνεται αυτόματα στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» και στην ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα του κινητού τηλεφώνου του, την ώρα της εξόδου του από το κατάστημα.

Δείτε το βίντεο:

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη φιλόδοξη στρατηγική της επιχείρησης για «άνοιγμα» στον κλάδο των τροφίμων όπως έγινε πρόσφατα με την εξαγορά της «Whole Foods Market» αλλά και με το άνοιγμα περίπου 12 βιβλιοπωλείων σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Νέα Υόρκη.

H εταιρεία διευκρίνισε πάντως ότι προς το παρόν δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τη νέα αυτοματοποιημένη τεχνολογία στα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Whole Foods, την οποία εξαγόρασε αντί 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, η Amazon έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τον δισεκατομμυριούχο στο Λος Άντζελες, Rick Caruso, προκειμένου να ανοίξει ένα κατάστημα Amazon Go στο τεράστιο πολυκατάστημά του, «The Grove» συνολικής επιφάνειας 600.000 τετραγωνικών ποδιών. Η Amazon απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.