Έξι στους δέκα Έλληνες σερφάρουν στο Ίντερνετ

Έξι στους δέκα Έλληνες σερφάρουν στο Ίντερνετ

Οι περισσότεροι χρήστες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Το 59,9% του πληθυσμού της Ελλάδας έκανε χρήση του διαδικτύου το 2013, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τη χρήση τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Ακόμη, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή:

-Το 60,4% των πολιτών της χώρας (ηλικίας 16-74 ετών) χρησιμοποίησε, το α’ τρίμηνο πέρυσι, ηλεκτρονικό υπολογιστή.

-Η συντριπτική πλειονότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι ευρυζωνικές συνδέσεις.

-Από το α’ τρίμηνο 2012, η μεγαλύτερη αύξηση (6,8%) καταγράφεται στην περιφέρεια Αττικής και η μικρότερη στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας (1,5%).

-Περισσότεροι από έξι στους δέκα άνδρες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και σχεδόν η ίδια αναλογία εμφανίζεται και στις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη: Ο πρώτος φορητός υπολογιστής με οθόνη 15,6 ιντσών

-Περισσότεροι από εννέα στους δέκα ηλικίας 16-24 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μόλις ένας στους δέκα ηλικίας 65-74 ετών.

-Στους λόγους χρήσης του διαδικτύου, η αναζήτηση πληροφοριών και υπηρεσιών παραμένει, όπως και το 2012, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, με ποσοστό 83,4%, ενώ η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα, με ποσοστό 77,1%.

-Σε σχέση με το 2012, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην πώληση αγαθών ή υπηρεσιών μέσω δημοπρασιών με τοποθέτηση διαφήμισης σε ιστοσελίδα όπως το e-Bay (+47,5%), στην πραγματοποίηση κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσω του διαδικτύου, με χρήση προγραμμάτων όπως το Skype (+14,2%) και στις τραπεζικές συναλλαγές (+7,8%).

-Περίπου τρεις στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο εν κινήσει (εκτός κατοικίας και χώρου εργασίας), από φορητή συσκευή. Ειδικότερα, το 26,7% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών και το 44,7% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α’ τρίμηνο του 2013, συνδέθηκαν εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με χρήση κινητού τηλεφώνου ή smartphone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κλπ), παρουσιάζοντας αύξηση 18,7% και 9,3%, αντίστοιχα, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2012.

Διαβάστε ακόμη: «Τέλος εποχής» για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Facebook