Έξοδος στις αγορές με νέο επταετές ομόλογο

Έξοδος στις αγορές με νέο επταετές ομόλογο
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Στόχος του ΟΔΔΗΧ η άντληση 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%.

Όλα φαίνεται ότι είναι έτοιμα για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με νέο 7ετές ομόλογο. Ανάδοχοι τις έκδοσης του 7ετούς θα είναι έξι διεθνείς τράπεζες, οι Morgan Stanley, Deutsche Bank, Nomura, BofA, Barclays και Société Générale.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αναμένεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το οικονομικό επιτελείο έδωσε το πράσινο φως για μια νέα έκδοση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάτι που επισφραγίστηκε και από το μπαράζ των θετικών εκθέσεων των διεθνών οίκων που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ετσι, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αγορά, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει την αμέσως επόμενη ημέρα.

Στόχος είναι η άντληση 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%, ξεπερνώντας έτσι τον ετήσιο στόχο του ΟΔΔΗΧ για άντληση 7 δισ. ευρώ από τις αγορές (μετά τα 5 δισ. που αντλήθηκαν συνολικά από τις εκδόσεις του 5ετούς και του 10ετούς), αν και είναι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες «έξοδοι» εντός του έτους.