Facebook αξίας 200 δισ. δολαρίων και βάλε…

Facebook αξίας 200 δισ. δολαρίων και βάλε…

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβηκε στην 22η θέση της κατάταξης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Τελευταίο «επίτευγμα» του Facebook, το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια (χρηματιστηριακή αξία), καθώς η μετοχή του τη Δευτέρα απογειώθηκε.

Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 77,6 δολάρια την περασμένη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (την υψηλότερη τιμή στην ιστορία της), εκτινάσσοντας την κεφαλαιοποίηση της επιχείρησης στα 200,26 δισ. δολάρια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η κεφαλαιοποίηση του Facebook διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις έναν χρόνο (ανερχόταν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2013).

Πλέον η εταιρεία ανέβηκε στην 22η θέση της κατάταξης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας όχι μόνο τεχνολογικούς κολοσσούς (Google, IBM, Intel) αλλά και την Coca Cola, την Bank of America και τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, την Toyota Motor Corp.

Το ράλι της μετοχής του Facebook έκανε τον περασμένο μήνα τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ πλουσιότερο (με 3,3 δισ. δολάρια) και από τους ιδρυτές του Google, Λάρι Πέιτζ (33,2 δισ. δολάρια) και Σέρτζεϊ Μπριν (32,9 δισ. δολάρια).

Οι μεγάλες επιδόσεις της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια αύξηση του αριθμού των χρηστών του Facebook, καθώς και στην επιτυχία του κοινωνικού δικτύου στις φορητές συσκευές.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα από τα «μάτια» των υπαλλήλων του