Το Facebook επιλέγει την ελληνική Workable για να βοηθήσει startups!

Το Facebook επιλέγει την ελληνική Workable για να βοηθήσει startups!

H ελληνική startup θα συνεργαστεί με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στο πλαίσιο του προγράμματος FBStart.

Η Workable, η ελληνική startup επιχείρηση, θα προσφέρει δωρεάν στους developers εφαρμογών για smartphone τις cloud υπηρεσίες της μέσω Facebook και της εφαρμογής FbStart.

Το πρόγραμμα FBStart ανακοινώθηκε σήμερα στο F8 conference και έχει ως στόχο να βοηθήσει προγραμματιστές εφαρμογών παρέχοντας τους δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες, ώστε να «ξεκινήσουν και να αναπτύξουν γρήγορα την ιδέα τους».

«Ήμασταν μία από τις πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν το πρόγραμμα, διότι προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις startups», αναφέρει ο Νίκος Μωραϊτάκης, διευθύνων σύμβουλος της Workable.

Η FbStart προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές:

Bootstrap Track: Δωρεάν πακέτο εργαλείων και υπηρεσιών αξίας έως 5.000 δολ.

Accelerate Track: Δωρεάν πακέτο εργαλείων και υπηρεσιών αξίας έως 30.000 δολ.

Η εταιρεία σχολιάζοντας την συνεργασία με το Facebook αναφέρει:

«Η Workable υποστηρίζει το πρόγραμμα FbStart που βοηθάει τις mobile startups να μεγαλώσουν σε εταιρείες. Το Facebook θα το κάνει παρέχοντας σε αυτές πρόσβαση σε πολύτιμα εργαλεία και σε εταιρείες όπως η Workable.

Γιατί η Workable ξέρει πως είναι να φτιάχνεις γρήγορα μια ταχέως αναπτυσσόμενη startup;

Γιατί το να μεγαλώνεις μια εταιρεία με πέντε άτομα προσωπικό σε 50 άτομα προσωπικό είναι από τα πιο δύσκολα και πιο αξιέπαινα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει. Για να πετύχεις πρέπει να έχει τα καλύτερα εργαλεία διαθέσιμα.

Για αυτό μας αρέσει ως concept το FBStart και έτσι αποφασίσαμε να στηρίξουμε το πρόγραμμα, καθώς προσφέρει σημαντική βοήθεια σε mobile startups με ουσιαστικό τρόπο» καταλήγει ο Νίκος Μωραϊτάκης, λίγο μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Facebook σήμερα στο F8 στο Σαν Φραντσίσκο.

Όλες οι startups που δηλώσουν συμμετοχή στο FbStart θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εταιρείες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως η Intercom, η Vend, η Declara, η Invision και άλλες, που βασίζονται στη Workable για να χτίσουν σπουδαίες ομάδες.

Εκτός από τη Workable, οι υπόλοιποι providers του Facebook είναι:  Adobe, Appurify, Asan, BlueJeans, Salesforce Desk, MailChimp, Quip, Proto.io, Survey Monkey και userTesting.

Διαβάστε ακόμη: H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών