Το Facebook ιδρύει συμβούλιο μικρών επιχειρήσεων

Το Facebook ιδρύει συμβούλιο μικρών επιχειρήσεων
Photo: REUTERS

Πώς κέρδισε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο πάνω από ένα εκατομμύριο μικρότερες εταιρείες.

Πλέον, το Facebook μπορεί να περηφανεύεται ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο διαφημιζόμενες εταιρείες που ξοδεύουν λεφτά για διαφημίσεις στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κάθε μήνα. Μόνο ένας μικρός αριθμός απ’ αυτές είναι μεγάλες μάρκες, όπως η Coca-Cola ή η Ford. Το Facebook είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, κατά 55% μεγαλύτερα από το 2012, και ένα μεγάλος μέρος αυτής της ανάπτυξης προήλθε από μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να προωθούν αναρτήσεις στα newsfeed των fan τους, ή για να προσκαλούν το κοινό στις επιχειρηματικές σελίδες τους.

Τον Μάρτιο, δώδεκα εκπρόσωποι από ισάριθμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα συναντηθούν στο Menlo Park του Facebook για το πρώτο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο συγκεκριμένος θεσμός φαίνεται ότι έχει δανειστεί χαρακτηριστικά κι από το δωδεκαμελές συμβούλιο πελατών που παρουσίασε το Facebook το 2011. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα απ’ το συμβούλιο να λαμβάνει συμβουλές γύρω από την ανάπτυξη των εργαλείων της, υπό το πρίσμα των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Ζούκερμπεργκ απέρριπτε τον ιδρυτή του WhatsApp για δουλειά

Επίσης, αυτή η κίνηση έρχεται μετά από έναν χρόνο κατά τον οποίο το Facebook απλοποίησε και βελτίωσε τα εργαλεία προς τους διαφημιστές του, με το να κάνει ευκολότερη τη στόχευση προς τους καταναλωτές και τη θέαση των αποτελεσμάτων.

«Μέχρι πέρυσι, το Facebook δεν είχε τρόπους να δείξει στους διαφημιστές ότι η διαφήμισή τους απέδιδε», επισημαίνει η αναλύτρια Ντέμπρα Άχο Γουίλιαμσον. «Πλέον, έχουν παρουσιάσει πολλά προϊόντα που επιτρέπουν στους διαφημιστές να μετρούν τη δουλειά τους».

Τι ξέρει τελικά το Facebook για σας;