Φάιμαν: Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

Φάιμαν: Ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ
Minister of Finance of Germany Wolfgang Schaeuble attends the Eurogroup tour-de-table during informal meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs (ECOFIN) in Riga, Latvia, April 24, 2015. REUTERS/Ints Kalnins - RTX1A2MR

Αποκαλυπτικός ο Αυστριακός καγκελάριος για τις προθέσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ - Τι λέει για τη Μέρκελ.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ, ενώ αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας εποικοδομητικής λύσης».

Αυτό δηλώνει ξακάθαρα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ» και επισημαίνει ότι το να κινηθούν σήμερα όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια θετική κατάληξη θα είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς, όπως διευκρινίζει το ρήγμα στο θέμα της Ελλάδας διασχίζει όλη την Ευρώπη, και παρόμοιες διαφορές όπως στη Γερμανία (ΣΣ Σόιμπλε-Μέρκελ) υπάρχουν σε πολλές χώρες.

Υποστηρίζει ότι πρέπει να αποτραπεί το Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί θα έριχνε πίσω την Ευρώπη, και ως εκ τούτου, πρέπει να αναζητηθεί μια εποικοδομητική λύση. Ο κ.Φάιμαν πιστεύει, όπως αναφέρει, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει το σήμα για μια εποικοδομητική λύση και ακριβώς αυτό υποστηρίζει και ο ίδιος, δηλαδή να βρεθεί γρήγορα μια μεταβατική λύση και κατόπιν να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τρόπο που να είναι δυνατή μια μακροπρόθεσμη λύση.

Όλο τo παρασκήνιο για το ολονύχτιο θρίλερ των Βρυξελλών