Οι φακοί οράσεως της Google θα βλέπουν για εσάς

Οι φακοί οράσεως της Google θα βλέπουν για εσάς

Η νέα ανακάλυψη της εταιρείας ανιχνεύει τον περιβάλλοντα χώρο και την κίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Λίγο πριν την κυκλοφορία των Google Glassesη Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του επόμενου προϊόντος που θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέραμε, αφού υπέβαλε αίτηση για χορήγηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας για τους πρώτους φακούς επαφής με ενσωματωμένη μια μικροκάμερα, η οποία θα ελέγχεται με το «ανοιγόκλεισμα» των βλεφάρων.

Οι ειδικοί αισθητήρες θα είναι σε θέση να ανιχνεύουν το φως, το μοτίβο των χρωμάτων, αντικείμενα, ακόμα και πρόσωπα.
Η ιστοσελίδα Patent Bold έκανε μια εκτενή έρευνα για τη λειτουργία των φακών και εξήγησε πως θα έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων που θα ενεργοποιείται από τους εξωτερικούς παράγοντες, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα σε άτομα με περιορισμένη ικανότητα όρασης, να βλέπουν μικροαντικείμενα.

Για παράδειγμα, αν ένα τυφλό άτομο βρίσκεται σε μια διασταύρωση, οι φακοί μπορούν να επεξεργαστούν την εικόνα και να στείλουν σήματα ενημέρωσης για το αν περνάει κάποιο αυτοκίνητο ή όχι.

Και δε σταματά εδώ, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με smartphones.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ζευγαριού φακών επαφής που θα καταστήσει ευκολότερο για τους ασθενείς με διαβήτη να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Μένει να δούμε τι άλλο ετοιμάζει.

Διαβάστε ακόμα:

Τα δέκα πιο διαδεδομένα smartphones που δεν έχετε ακούσει ποτέ

Καλησπέρα τρισδιάστατο κινητό

Τα Google Glass ξεπούλησαν σαν… φρέσκια ψωμάκια