Φέρχοφστατ: Τσίπρα, δείξε ότι είσαι ηγέτης!

Φέρχοφστατ: Τσίπρα, δείξε ότι είσαι ηγέτης!

Να αποδείξει πως είναι ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης κάλεσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων τον Αλέξη Τσίπρα.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Βέλγος πολιτικός που πήρε τον λόγο μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό ζήτηση επιτακτικά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει πως είναι ηγέτες και όχι ψευτοπροφήτης. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γκι Φερχόφστατ προσφέρθηκε να έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε αυτό το έργο.

«Σταματήστε να χρησιμοποιείται το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βέλγος και προσέθεσε: «Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο, μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες (…) Προτείνω την μείωση των προνομίων στη χώρα σας, των προνομίων στους εφοπλιστές, των προνομίων της εκκλησίας, των προνομίων των ελληνικών κομμάτων, των προνομίων των ελληνικών νησιών».

Παράλληλα, επισήμανε: «Κερδίσατε στις εκλογές, κερδίσατε στο δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε και εμείς ευθύνη βέβαια και θα την εξετάσουμε, αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις. Έχετε μια συγκεκριμένη επιλογή».

Και κατέληξε: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε το λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο. Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε. Δείξτε μας ότι είστε ο πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευτοπροφήτης».