Φιλιππίδης: «Αν έχω πάρει έστω και ένα ευρώ, να μπω φυλακή»

Φιλιππίδης: «Αν έχω πάρει έστω και ένα ευρώ, να μπω φυλακή»

Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΤΤ στις κατηγορίες του πορίσματος. 

Ο Άγγελος Φιλιππίδης απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται στο πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά: : «Ερωτήθην ποτέ από την ανεξάρτητη αρχή και δεν έδωσα απάντηση; Πήγα παντού. Μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, αν σε χρειαστούμε θα σε φωνάξουμε. Δυσφημούν οριστικά τη ζωή μου, σε έναν λαό που πεινάει» «Όλα τα χρήματα που έχω είναι δηλωμένα στις φορολογικές μου δηλώσεις. Ζήτησα από τις εισαγγελείς να με φωνάξουν, πριν δυσφημίσουν έναν άνθρωπο» δήλωσε ο Αγγελος Φιλιππίδης και πρόσθεσε πως αν έχει πάρει ένα ευρώ, να τον βάλουν φυλακή.

O πρώην πρόεδρος του ΤΤ τόνισε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα, θα δώσει εξηγήσεις και θα υπερασπιστεί το έργο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ερωτηθείς για τις επισφάλειες ο Άγγελος Φιλιππίδης, τόνισε ότι η επενδυτική επιτροπή που κατηγορείται ότι έχασε 200 εκατ. κέρδισε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Άγγελος Φιλιππίδης: «Επιστρέφω για να δώσω εξηγήσεις»

Ο κ. Φιλιππίδης εμφανίστηκε και στον ΑΝΤ1 όπου δήλωσε: «Σοκαρίστηκα που διάβασα κάποια πράγματα. Αν η κ. Παπανδρέου μου είχε κάνει τη φοβερή χάρη να με φωνάξει και να μου ζητήσει εξηγήσεις δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα».
Τόνισε ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια, έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999 και μπήκε «αρκετά πλούσιος» στο Τ.Τ. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων» υποστήριξε ότι πούλησε τις συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε κάποιο ποσό το 2008, το οποίο δηλώθηκε το 2009. «Είναι στο πόθεν έσχες και στις φορολογικές δηλώσεις», σημείωσε.

Διαβάστε το πόρισμα για τις διαδρομές του χρήματος στο ΤΤ