Φλαμπουράρης για Κωνσταντοπούλου: Λυπάμαι για όσα είπε – Δεν υπήρξε διάλογος για Στουρνάρα

Φλαμπουράρης για Κωνσταντοπούλου: Λυπάμαι για όσα είπε – Δεν υπήρξε διάλογος για Στουρνάρα

«Κανένας δεν κάλεσε τον Γ. Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα είναι υποψήφιος με εμάς».

Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο ΣΚΑΙ για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι της είπε να μη «ζορίζει» τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Αυτός ο διάλογος δεν υπήρξε. O κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης για την πολιτική και κοινωνική του διαδρομή. Πολλά έχει φανταστεί,  δεν θέλω να συζητήσω γι’ αυτό το θέμα γιατί με λυπεί και με στεναχωρεί το γεγονός. Ο καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και αυτά που λέει», κατέληξε.

Για τον Γ. Βαρουφάκη και όσα αιχμηρά ισχυρίζεται για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι η φράση που ταιριάζει στη συμπεριφορά του είναι «ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος». Ακόμα ανέφερε ότι ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και συμπλήρωσε ότι δεν το κάλεσε κανένας στο κόμμα.

Ακόμα απέρριψε τα περί εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήγε στις εκλογές γιατί έχασε τους 120 βουλευτές και ότι στόχος είναι η νίκη στις εκλογές ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με πιο ισχυρή πλειοψηφία. Για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός επικρατείας σημείωσε: «Είμαστε οι μόνοι που κάναμε ουσιαστική διαπραγμάτευση και αυτή η διαδικασία μας έφερε αντιμέτωπους με ένα δίλημμα. Επιλέξαμε τη συμφωνία παρά τα αρνητικά της γιατί η άλλη επιλογή ήταν η άτακτη χρεοκοπία».

Σε ερώτημα το οποίο τέθηκε για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα μέτρα της συμφωνίας εάν μετά τις εκλογές είναι αντιπολίτευση, ο κύριος Φλαμπουράρης σημείωσε: « δεν περνάει από το μυαλό μας μία τέτοια περίπτωση. Δεν μιλώ για αυτοδυναμία αλλά είναι αδύνατο να απαντήσω σε ένα υποθετικό ερώτημα. Για να ξεκαθαρίσουμε δεν είναι δυνατό να μη στηρίξουμε κάτι που έχουμε οι ίδιοι φέρει στη Βουλή».

Για το εάν και πόσο θα κοστίσει το πολιτικό σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Φλαμπουράρης υπογράμμισε: «αυτό θα φανεί στις κάλπες. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει μία κυβέρνηση πολιτικής σταθερότητας που θα επανεκκινήσει την οικονομία, αξιοποιώντας την πρόσφατη συμφωνία, η οποία βέβαια έχει και μελανά σημεία. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε για κάτι τέτοιο. Θεωρούμε πως είμαστε μία δύναμη την οποία ακόμη εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως δώσαμε μάχη για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Σήμερα δεν είναι τυχαίο πως είμαστε ο στόχος όλων των επιθέσεων και νομίζω πως με αυτό και μόνο το στοιχείο θα μας τιμήσει για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός».