Οι φόροι που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2014

Οι φόροι που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2014

Βαρύ φορολογικό φορτίο για τους πολίτες μέχρι το τέλος του έτους. 

Η υπερφορολόγηση των Ελλήνων δεν τελειώνει, καθώς μέχρι το τέλος του 2014 θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον έξι βασικούς φόρους, από τους οποίους η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ.

Πρώτος και καλύτερος ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερός» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ΜμΕ που φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ. Την επιβάρυνση για την εφορία αυξάνει και η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών.

Έξτρα φόρος που βεβαιώνεται στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος είναι η εισφορά αλληλεγγύης. Υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει ήδη παρακρατηθεί, ενώ θα βεβαιωθεί με το εκκαθαριστικό για όσους έχουν εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισόδημα από ακίνητα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους επιπλέον και τα 650 ευρώ που θα βεβαιωθούν επίσης στο εκκαθαριστικό τους και αφορούν το τέλος επιτηδεύματος.

Επίσης ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο, ενώ στην εφάπαξ εξόφληση έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%. Συνολικά η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει πάνω από 3 δισ. ευρώ.

Τέλος τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, που υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη, κλείνουν την ατζέντα των βασικών φόρων.

Και όλα αυτά ενώ έρχονται νέα μέτρα από Οκτώβριο…

Διαβάστε σχετικά: 

Τι προβλέπει το Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα

Πώς υπολογίζεται ο νέος φόρος ακινήτων