Fortnite: Πώς η επιτυχία του παιχνιδιού μετατρέπεται σε έσοδα για την Epic Games

Fortnite: Πώς η επιτυχία του παιχνιδιού μετατρέπεται σε έσοδα για την Epic Games

Η Epic κέρδισε κατά περίπου 7 δισ. δολάρια αξίας μέσα σε 6 ολόκληρα χρόνια.

 

Η επιτυχία του Fortnite μπορεί να μην εκπλήσσει πολλούς, αλλά τα κέρδη του σίγουρα το πετυχαίνουν. Το παιχνίδι έφερε πάνω από 1,2 δισ. δολάρια έσοδα, σύμφωνα με την SuperData Research, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Μαΐου. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, παίζεται από περίπου 125 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό οδήγησε στην αύξηση των εσόδων της Epic Games, της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι, που ο Σουίνι δημιούργησε στο υπόγειο του πατρικού του πριν 27 χρόνια. Το Fortnite μόνο του έχει έσοδα 2 δισ. δολάρια φέτος, κάτι που ωφελεί και τον Σουίνι, που είναι ο κυρίαρχος μέτοχος.

Οι παίκτες αγοράζουν διαδικτυακά «V-bucks», ένα εικονικό νόμισμα που μπορούν να ανταλλάξουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για ρούχα ή ειδικές αποστολές που κοστίζουν μέχρι και 20 δολάρια το καθένα. «Από άποψη εσόδων έχουν κάνει κάτι που είναι πραγματικά μοναδικά, που είναι το να εφεύρουν ενός είδους αποκλειστικότητα. Πολλά από αυτά τα αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που παρακινεί τους παίκτες να τα αγοράσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αυτή η αγοραπωλησία προϊόντων μεταφράζεται σε μερικά από τα υψηλότερα έσοδα ανά χρήστη στον κλάδο. Η εκτίμηση της Epic έχει εκτοξευθεί λόγω της εντυπωσιακής επιτυχίας του Fortnite.

Αυτά είναι καλά νέα για τον Σουίνι και την κινεζική εταιρεία Tencent Holdings, η οποία έχει αγοράσει το 40%  της Epic το 2012 σε μια εξαγορά ύψους 825 εκατομμυρίων δολαρίων. Πράγμα που σημαίνει, ότι η Epic κέρδισε κατά περίπου 7 δισ. δολάρια αξίας μέσα σε 6 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτά τα ήδη εντυπωσιακά επιτεύγματα προστίθενται και τα ημερήσια έσοδα της τάξης των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την mobile έκδοση του Fortnite, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα έσοδα από τις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Εχθές, το Fortnite γιόρτασε την επέτειο ενός έτους, μέσα στην οποία χρονική περίοδο κατάφερε να συλλέξει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε in-game αγορές, ενώ το player-base του βρίσκεται στους 125 εκατομμύρια παίκτες.