Fortune Conference: Δείτε τις απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις

Fortune Conference: Δείτε τις απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις

Επτά επιχειρηματίες που κολύμπησαν αντίθετα στο ρεύμα δίνουν τις δικές τους συμβουλές.

Υπάρχουν άραγε χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει ένας επιχειρηματίας προκειμένου να οδηγήσει την επιχείρησή του στην κορυφή ή είναι θέμα τύχης; Και όμως σύμφωνα με τους ομιλητές, καταξιωμένους επιχειρηματίες, που κατέθεσαν τη δική τους επιχειρηματική ιστορία στο πρώτο συνέδριο του Fortune στην Ελλάδα, υπάρχουν και μάλιστα συνοψίζονται στα εξής:

– Πάθος για την επιχειρηματικότητα, διότι αποτελεί επιλογή ζωής και όχι απλά μια δουλειά.

– Όραμα ένστικτο και επιμονή

– Διαίσθηση και ηθικότητα.

– Σοβαρή προσέγγιση και όχι πρoχειρότητα.

– Σκληρή δουλειά και τύχη.

– Συγκρότηση μιας πολύ καλής ομάδας.

– Αποφυγή επανάληψης του ίδιου λάθους

Σύμφωνα με τον Παντελή Τζωρτζάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Quest Συμμετοχών, για να συγκεντρώσει ένας επιχειρηματίας χρηματοδότηση και να καταφέρει να πείσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ο ίδιος για τις δυνατότητες του και τις δυνατότητες της επιχείρησής του.

«Το επιχειρείν δεν είναι θεώρημα που χρειάζεται απόδειξη αλλά αξίωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα πως σημείο κλειδί είναι και η μετριοφροσύνη.

Για τον Αριστείδη Μπελλέ, πρόεδρο και CEO του ομίλου «ΝΗΡΕΥΣ» πριν γίνει οποιαδήποτε επαφή με επενδυτές είναι αναγκαίο ο επιχειρηματίας να έχει ερευνήσει με ποια κριτήρια επενδύουν τα funds και να έχει καταρτίσει εκ των προτέρων ένα σωστό bussiness plan.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μαϊλλης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Μ.Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε, τόνισε πως μολονότι εξακολουθεί να υπάρχει ελληνικό ρίσκο και έλλειψη εμπιστοσύνης από παράγοντες του εξωτερικού προς την Ελλάδα, εντούτοις υπάρχουν και τα απαιτούμενα κεφάλαια και οι ενδιαφερόμενοι όταν πρόκειται για την κατάθεση μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας.

Σε αντίθεση με τον κ. Μαϊλλη η Νίκη Κουτσιανά, πρόεδρος της Apivita, εξέφρασε την άποψη πως η χρηματοδότηση επιχειρήσεων είναι δύσκολο εγχείρημα και πως χρειάζεται επιμονή και υπομονή σε αυτό που κάνει κάποιος.

«Ακόμα και τον Τζομπς δεν τον χρηματοδότησαν εύκολα. Ειδικά όταν μιλάς για καινοτομία και για μια ιδέα που κινείται αντίθετα από το ρεύμα τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

Βασίστε την ιδέα σας πάνω σε ένα σωστό επιχειρηματικό πλάνο και θα δείτε τι ακριβώς θέλει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να του παρουσιάσετε και πόσο εσείς πιστεύετε σε αυτό που κάνετε για να πείσετε και τον ίδιο, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Θεοχαράκης, CEO και αντιπρόεδρος των ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΣ Α.Ε.

Από την πλευρά της η Σοφία Εφραίμογλου, επικεφαλής του κέντρου πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αναφέρθηκε στις εναλλακτικές επιλογές για χρηματοδότηση αλλά και καθοδήγηση που έχουν αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις σήμερα , όπως τα venture capitals, οι incubators και τα πανεπιστήμια που δείχνουν προθυμία να ενισχύσουν τη νέα αγορά που αναδύεται.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, CEO της Genesis Pharma, υπογράμμισε πως αυτό που έχει στην πραγματικότητα σημασία για τους επενδυτές είναι το να επενδύσουν σε άτομα που παρουσιάζουν δυναμική και όχι τόσο στην ίδια την ιδέα.

Δείτε αναλυτικά τι απάντησαν οι ομιλητές στις δικές σας ερωτήσεις

1) Ποια είναι τα τρία πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει κάποιος να διαθέτει για να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει; (Γιώργος Παπαδάκης)

2) Πώς πείθω πρακτικά κάποιον επενδυτή να χρηματοδοτήσει την ιδέα μου και πώς μπορώ να απευθυνθώ στην παγκόσμια αγορά; (Βασιλική Χύτα)

3) Η έλλειψη αρχικού κεφαλαίου σας αποθάρρυνε ποτέ στην υλοποίηση μίας επιχειρηματικής σας ιδέας ; (Γιώργος Αλεξίου)

4) Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που πετυχαίνουν από εκείνους που αποτυγχάνουν; (Αριστοτέλης Τριφονόπουλος )

5) Η επιχειρηματικότητα πόσο σας βελτίωσε σε προσωπικό επίπεδο; ( Δημήτριος Παναγούσης )

Δείτε όλη την εκδήλωση και τις ομιλίες των συμμετεχόντων στο κανάλι του Fortune στο Youtube