Fortune Greece Network: Κομβικές συνέργειες και συνεργασίες για τους στόχους NetZero των ελληνικών πόλεων

Πως η δημιουργία οικοσυστήματων εντός των πόλεων μπορεί να είναι το κλειδί για τους στόχους καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Οι τρόποι με τους οποίους οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να επιτύχουν τους στόχους NetZero που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση -για τον μετασχηματισμό 100 πόλεων προς ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030- εξετάστηκαν σε πάνελ που διοργανώθηκε στην πιο πρόσφατη εκδήλωση του Fortune Greece Network, στις 29 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Άτρακτος (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα).

Για το θέμα συνομίλησαν ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development & Innovation Director της Uni System και ο Βασίλης Σαμούρκας, Managing Editor του Fortune Greece.

Το πάνελ αναφέρθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest, iQnovus και το πως η δημιουργία οικοσυστήματων εντός των δήμων και των πόλεων μπορεί να είναι το κλειδί για τους στόχους καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030.

Ο κ. Κασσάνο μίλησε για τις συνέργειες που χρειάζονται στη αγορά και αναφέρθηκε στον ρόλο των ESG ως ευκαιρία ανάπτυξης για τις εταιρείες.

Υπογράμμισε τη χρήση της καινοτομίας με ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, ενώ στάθηκε και στην επιλογή 6 πόλεων της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Αποστολή».

Ακόμα, μίλησε για τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων που χρειάζονται για τους στόχους NetZero στα αστικά κέντρα, ενώ εστίασε και το εξαιρετικό οικοσύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα και τόνισε πως χρειάζεται η ανάγκη συνεργασίας να τη δημιουργία συνεργειών.

*Για να δείτε όλη τη συζήτηση, κάντε apply στο Fortune Greece Network!

**Οργάνωση Παραγωγής: Artecniko Productions