To Foursquare καταργεί τα «check in»

To Foursquare καταργεί τα «check in»

Tα νέα είναι σκληρά για τους φίλους του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Ο τίτλος μπορεί να είναι βαρύς, ωστόσο η τελευταία κίνηση του Foursquare, του δημοφιλούς app, προκάλεσε πολλές εκπλήξεις. Είναι αλήθεια, λοιπόν, το κοινωνικό δίκτυο «σπάει» στα δύο τις λειτουργίες του και δε θα βασίζεται πλέον στη δύναμη των «check in».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο διαβουλεύτηκε την απόφαση αυτή διεξοδικά και για μεγάλο διάστημα, πριν καταλήξουν στο ότι οι χρήστες της εφαρμογής τη χρησιμοποιούν για δύο κυρίως λόγους – για να συναντηθούν με φίλους και να μάθουν πού βρίσκονται, καθώς και για να ανακαλύπτουν νέα μέρη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Foursquare: «Όταν οι χρήστες είναι σπίτι, ψάχνουν να βρουν ένα καλό μέρος να δειπνήσουν. Αφού τελειώσουν το δείπνο τους, αναζητούν τους φίλους τους για να τους συναντήσουν».

Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να διαιρέσει τις λειτουργικότητές του, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει περισσότερο της συνήθειες των χρηστών του.

Πιο συγκεκριμένα, σε λίγο καιρό το Foursquare θα αποτελεί μόνο έναν ψηφιακό οδηγό πόλης. Με την τάση για ολοένα και πιο προσωποποιημένο και γεωγραφικά στοχευμένο υλικό να είναι κυρίαρχη, η εφαρμογή θα εστιάζει στο να προτείνει στους χρήστες «ωραία μέρη για δείπνο στην ακτίνα ενδιαφέροντος» ή «τα πιο καινούργια εστιατόρια στην ακτίνα ενδιαφέροντος». Στο κομμάτι αυτό δε θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για «check in» στα διάφορα σημεία (εστιατόρια, κτήρια, καφέ) που θα προτείνει η εφαρμογή.

Και τι γίνεται με αυτούς που αγαπούν τόσο πολύ το Foursquare στην παρούσα μορφή του; Η εταιρεία προνόησε και γι’ αυτούς, σχεδιάζοντας το λανσάρισμα μιας εντελώς νέα εφαρμογής, που θα λέγεται Swarm.

Με το νέο αυτό app, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πού βρίσκονται οι φίλοι τους, ποιος έχει διάθεση για να συναντηθούν και να οργανώσουν μια βραδιά (ή μέρα) μαζί. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να κάνουν check-in μόνο μέσω της εφαρμογής αυτής, η οποία υπόσχεται να είναι πολύ πιο γρήγορη και διασκεδαστική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο αυτές εφαρμογές θα συνεργάζονται, έτσι ώστε η μετάβαση από τη μία στην άλλη να γίνεται χωρίς πρόβλημα ή αναμονή. Το νέο app Swarm θα είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι αλλαγές στο νέο app του Foursquare αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: WeAreSocialMedia

Διαβάστε ακόμα:

Ένα app για να αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες συναντήσεις

Αυτή η εφαρμογή σας γλιτώνει λεφτά από τα ψώνια!

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τη δική σου mobile εφαρμογή