Φόβοι για νέο κύκλο βίας στη Γάζα

Φόβοι για νέο κύκλο βίας στη Γάζα

Τη ζωή του έχασε σήμερα από πυρά Ισραηλινών ένας Παλαιστίνιος, αποτελώντας πλέον το πρώτο θύμα μετά τη σύναψη εκεχειρίας από τις δύο πλευρές.

Νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού έπεσα σήμερα ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας και ο φόβος για νέο κύκλο βίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας των Παλαιστινίων διευκρίνισε ότι ο 32χρονος άνδρας, ο Φάντελ Μοχάμεντ Χαλάουα, καλλιεργούσε το χωράφι του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που ερρίφθη από έναν πύργο παρατήρησης του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα δεν εισέρχονται αλλά φυλάσσουν τα σύνορα καθώς έχουν επιβάλλει έναν αποκλεισμό εδώ και 8 χρόνια.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα αφότου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία πριν από τρεις μήνες για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στον θύλακα έπειτα από 50 ημέρες συγκρούσεων.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το περιστατικό αυτό.

Ένας από τους συγγενείς του Χαλάουα είπε ότι το θύμα έψαχνε για ωδικά πτηνά, που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο και πωλούνται σε υψηλές τιμές στις αγορές της Γάζας.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Από την ισραηλινή πλευρά, 67 στρατιώτες και 6 πολίτες έχασαν την ζωή τους.