Fraport: Αμφίβολη η συμφωνία για τα αεροδρόμια

Fraport: Αμφίβολη η συμφωνία για τα αεροδρόμια

Η συμφωνία για την εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έχει «κολλήσει», καθώς η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τους όρους.

Η Fraport γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της πως παραμένει ασαφές εάν και πότε θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία που θα της αναθέτει τη λειτουργία 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, που είναι καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Υπενθυμίζεται πως η Fraport, επιλέχθηκε πέρυσι ως προτιμητέος πλειοδότης για μια συμφωνία για τη λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα. Ωστόσο, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Επί του παρόντος δεν είναι βέβαιο αν και πότε το θέμα θα ολοκληρωθεί εν όψει της πολιτικής και μακροοικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα»,σημειώνεται στην τριμηνιαία έκθεση της Fraport.

Η εταιρεία κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 153 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που ανέφεραν κέρδη 149 εκατομμυρίων ευρώ.