Fraport: Επενδύσεις ύψους ενός δισ. ευρώ υποσχέθηκε ο επικεφαλής της

Fraport: Επενδύσεις ύψους ενός δισ. ευρώ υποσχέθηκε ο επικεφαλής της
Photo:

Ο Στέφαν Σούλτε απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η πώληση των 14 αεροδρομίων είναι «ξεπούλημα».

Για επενδύσεις που θα φτάσουν το ένα δισ. ευρώ και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στα περιφερειακά αεροδρόμια έκανε λόγο ο επικεφαλής του ομίλου Fraport, δρ Στέφαν Σούλτε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιστορίες» και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, στον ΣΚΑΪ. Ακόμα εμφανίσθηκε αισιόδοξος τόσο με την επένδυση της εταιρείας του στην Ελλάδα, όσο και για την πορεία της χώρας μας στο ευρώ.

Για την απόκτηση της εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων, ο ισχυρός παράγοντας της Fraport απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αποτέλεσαν «ξεπούλημα». Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Fraport έκανε κάποτε πίσω στη συγκεκριμένη συμφωνία. «Όλο τον (προηγούμενο) χρόνο είχαμε εντατικές συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση… Εμείς ήμασταν πάντα δεσμευμένοι σε αυτήν την επένδυση. Λέγαμε ξεκάθαρα ότι πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην Ελλάδα», είπε ο δρ Σούλτε.

Για τις κατηγορίες περί «ξεπουλήματος», ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport είπε ότι η εταιρεία του, με τη συνεργασία του ομίλου Κοπελούζου, έκανε την καλύτερη προσφορά στον διαγωνισμό. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Fraport θα επενδύσει περίπου 300 εκατ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αεροδρομίων, μόνο στα πρώτα χρόνια «Σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε ο δρ Σούλτε, «επενδύουμε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Σημείωσε ακόμη ότι η ιδιοκτησία των αεροδρομίων παραμένει στο κράτος και ότι το τελευταίο θα εισπράττει κάθε χρόνο περίπου το 1/3 των κερδών.

«Οι κυβερνήσεις πάντα στο τέλος κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από το να διαχειρίζονταν τα αεροδρόμια μόνες τους», είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το προσωπικό των αεροδρομίων, στόχος της Fraport είναι η αύξηση των εργαζομένων. «Θέλουμε να τους αυξήσουμε (τους εργαζόμενους)» είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του επιδιώκει το κέρδος. Αυτό όμως θα επιτευχθεί μόνο με ανάπτυξη και «γι’ αυτό θα χρειαστούμε περισσότερο προσωπικό και θα κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους».