“Φρένο” στην άνοδο του TikTok

“Φρένο” στην άνοδο του TikTok
epa08667463 (FILE) - A close-up shows the video-sharing application TikTok on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020 (reissued 14 September 2020). According to statement issued by Microsoft, Chinese company ByteDance refused to sell its USA operations of TikTok to the US tech giant. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Είναι μια δύσκολη χρονιά για τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Η TikTok μείωσε τους στόχους για τα παγκόσμια έσοδά της το 2022 κατά τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έτσι μπαίνει στη λίστα με τους τεχνολογικούς γίγαντες που πλήττονται από την παγκόσμια πτώση στις διαδικτυακές δαπάνες.

Οι στόχοι μειώθηκαν κατά 20% στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Shou Zi Chew, σε μια διαδικτυακή συνάντηση, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν την κίνηση. Το TikTok προέβλεπε αρχικά έσοδα μεταξύ 12 και 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, αλλά τα πραγματικά έσοδα πιστεύεται τώρα ότι είναι πιο κοντά στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσαν οι πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το προσωπικό κατηγορήθηκε ότι δεν είχε επαρκείς πωλήσεις τόσο στη διαφήμιση όσο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κύριες πηγές εσόδων της πλατφόρμας. Ωστόσο, αρκετοί νυν και πρώην υπάλληλοι είπαν στους Financial Times ότι η TikTok είχε υπερβολικές δαπάνες σε άλλους τομείς, από μισθούς έως κοινωνικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ίδια συνάντηση, το προσωπικό ενημερώθηκε ότι η δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ της ΒyteDance, της κινεζικής μητρικής εταιρείας του TikTok, είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί φέτος. Η εταιρεία είχε προηγουμένως εγκαταλείψει τα σχέδιά της για εισαγωγή στο εξωτερικό, αφού το Πεκίνο ξεκίνησε μια καταστολή των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών πέρυσι.

Είναι το πρώτο σημάδι ότι το TikTok, αν και εξακολουθεί να αναπτύσσεται γρήγορα, παλεύει με τα ίδια προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει τους παλαιότερους αντιπάλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον περασμένο μήνα, η ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, Meta, ανακοίνωσε μείωση εσόδων, ενώ το YouTube και το Snap είδαν επιβράδυνση στην αύξηση των εσόδων τους, μην καταφέρνοντας να πιάσουν τα επίπεδα που περίμεναν οι αναλυτές.