Μαζικές απολύσεις στη Meta

Μαζικές απολύσεις στη Meta
Meta Platforms Inc. logo is pictured through a magnifying glass in this illustrative photo taken in Kyiv on 29 October, 2021. Facebook renames itself to new company brand Meta, Chief of Facebook Mark Zuckerberg said on 28 October 2021. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι εργαζόμενοι στη Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, θα ενημερωθούν για το εργασιακό στάτους τους με email

Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας επί του συνόλου των 87.000 υπαλλήλων που απασχολεί αναμένεται να ξεκινήσει ο CEO της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, καθώς ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων είναι αντιμέτωπος με τη ραγδαία πτώση των εσόδων και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό. 

Οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες έχουν ωθήσει τους διαφημιστές, την κύρια πηγή εσόδων της, να περιορίσουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα. 

Οι εργαζόμενοι στη Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, θα ενημερωθούν για το εργασιακό στάτους τους μέσω email από τις 6 το πρωί σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. 

Σε μια βιντεοκλήση με διευθυντές και αντιπροέδρους την Τρίτη, ο Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη για προηγούμενες αποφάσεις για την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, παραδεχόμενος ότι η εταιρεία είχε αναπτυχθεί πολύ γρήγορα.  Σε κάθε περίπτωση η σημερινή ημέρα αναμένεται να φέρει τη μεγαλύτερη μείωση προσωπικού στην ιστορία της εταιρείας.  

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν περίπου το 10% της εταιρείας, η οποία απασχολούσε πάνω από 87.000 υπαλλήλους έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μειώσεις θέσεων εργασίας της Meta έρχονται μετά τις περικοπές στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, κατά τις οποίες η εταιρεία μείωσε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της, μετά την πώλησή της στον Έλον Μασκ.

Το πείραμα του Metaverse

Μόνο τον περασμένο μήνα, η αξία του Ζούκερμπεργκ μειώθηκε από 51,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές απομακρύνονται από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο Ζούκερμπεργκ κατέχει μερίδιο 13%, καθώς συνεχίζουν να διοχετεύονται χρήματα στο όραμα του metaverse.

Στο αποκορύφωμά του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ζούκερμπεργκ είχε αξία 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι έχασε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που υιοθέτησε τη στρατηγική του για το μέλλον του metaverse.