Φρίκη από επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο

Φρίκη από επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο
Photo:

141 νεκροί μεταξύ αυτών και 132 παιδιά, είναι ο απολογισμός της επίθεσης των Ταλιμπάν ως αντίποινα για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους.

Τουλάχιστον 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση μιας ομάδας Ταλιμπάν σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ του Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο απολογισμός αυτός σημαίνει πως πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας.

Ακόμη 124 άνθρωποι, ανάμεσά τους 121 παιδιά, τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Άσιμ Μπάτζουα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πεσάβαρ.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν οι οποίοι εξαπέλυσαν την επίθεση στο σχολείο για παιδιά στελεχών των ένοπλων δυνάμεων στην πόλη Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, νωρίτερα σήμερα, δεν πρόβαλαν καμιά απαίτηση—απλώς άρχισαν να δολοφονούν παιδιά αμέσως μόλις μπήκαν στο κτίριο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν πήραν ομήρους αρχικά, άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο υποδοχής», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Όμως οι επίλεκτοι μαχητές του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν που διέπραξαν την επίθεση είχαν μαζί τους μερίδες τροφής που θα μπορούσαν να διαρκέσουν ημέρες, πρόσθεσε ο ίδιος, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκόπευαν να πάρουν ομήρους και να οχυρωθούν μέσα στο κτίριο του σχολείου.

Ο ίδιος επαναβεβαίωσε ότι ο στρατός είναι αποφασισμένος να πατάξει την τρομοκρατία, να κερδίσει τη μάχη, όπως τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις θα «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ