Φθινοπωρινή «ανάσα» στη Σίφνο

Φθινοπωρινή «ανάσα» στη Σίφνο
????????????????????????????

Το Fortunegreece σε συνεργασία με το Minaluxuryhotels σας προτείνει, για τη θερινή σεζόν, gourmet weekends στα ελληνικά νησιά.

Κείμενα/φωτογραφίες Μίνα Μπαγιώτα mina@minaluxuryhotels.com

mina bagiotaΤην κοσμοπολίτικη Σίφνο επιλέγει αυτή την εβδομάδα, η στήλη gourmet weekend του Fortunegreece.com για φθινοπωρινή dolce vita. Η Μίνα Μπαγιώτα δημοσιογράφος και travel blogger μέσα από το www.minaluxuryhotels.com προτείνει για τη διαμονή σας το υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακό συγκρότημα Elies Resorts, για κολύμπι την πιο όμορφη παραλία του νησιού το Βαθύ, για gourmet θαλασσινά πιάτα το μοναδικό fish and wine bar Ω3, για αυθεντική ιταλική κουζίνα την τρατορία Mamma Mia, για ξενάγηση τα αγγειοπλαστεία του νησιού, για αγορές κεραμικών το Λεμονή και για Κυριακάτικη γευστική απόλαυση, το διάσημο έδεσμα της Σίφνου, την παραδοσιακή ρεβιθάδα.

Elies Resorts
Η πιο luxury επιλογή για τη διαμονή σας στη Σίφνο είναι αναμφισβήτητα το Elies Resorts. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με υψηλές προδιαγραφές, διακριτική όμως παρουσία, καθώς οι ιδιοκτήτες του σεβάστηκαν απόλυτα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το φυσικό τοπίο.  Θα το συναντήσετε στον γραφικό κόλπο Βαθύ, μπροστά από την ομώνυμη παραλία. Χτισμένο στις παρυφές ενός λόφου και μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 50.000 τ.μ., όπου κυριαρχούν οι ελιές, αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για το Σαββατοκύριακο. Στα hot spot του συμπεριλαμβάνονται το Olea spa, που προσφέρει μοναδικές θεραπείες αναζωογόνησης, το Alkimo pool bar στη ζεν πισίνα του ξενοδοχείου και το εστιατόριο Psammos, που σερβίρει μεσογειακά πιάτα με φρέσκα τοπικά προϊόντα, κρέας και ψάρι της περιοχής, αποκλειστικά όλα μαγειρεμένα με παρθένο ελαιόλαδο. Φυσικά αν ανήκετε στην κατηγορία των πολύ απαιτητικών πελατών το Elies Resorts μπορεί να σας εξασφαλίσει prive dinner με δικό σας μπάτλερ ή ξέφρενες βραδιές με χαβιάρι από το Ιράκ και τη Ρωσία, εξαιρετικές σαμπάνιες, σπάνια κονιάκ και Armagnacs, καθώς και κουβανέζικα πούρα από εκλεκτές συλλογές.

1/9

Βαθύ
Για το μπάνιο σας θα παραμείνετε στον παραθαλάσσιο οικισμό Βαθύ και θα επιλέξετε την ομώνυμη παραλία του. Εχει καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και ξανθιά αμμουδιά. Ένα μέρος της είναι οργανωμένο, οπότε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχουν όμως και άφθονα αλμυρίκια κατά μήκος που μπορούν να σας εξασφαλίσουν μία δροσερή σκιά. Στο δεξιό άκρο της παραλίας είναι χτισμένη από τον 17ο αιώνα και η δισυπόστατη Εκκλησία των Ταξιαρχών και της Ευαγγελίστριας, που αξίζει να επισκεφτείτε.

1/6
???????????????????????????
???????????????????????????
???????????????????????????
???????????????????????????
???????????????????????????
???????????????????????????

Ω3 fish & wine bar
Μπροστά στην παραλία του Πλατύ Γιαλού ένα μοναδικό fish and wine bar θα τραβήξει την προσοχή σας. Πρόκειται για το Ω3 (Omega 3), που έκανε την εμφάνισή του στο νησί το 2013 και απογείωσε κυριολεκτικά το γαστρονομικό χάρτη της Σίφνου. Ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Βλαχογεωργάκης και ο σεφ Γιώργος Σαμοίλης καθημερινά σερβίρουν ελληνικά ψάρια στην καλύτερη εκδοχή τους με τεχνικές από όλο τον κόσμο. Το καρπάτσιο κολοχτύπας, το ταρτάρ λαβράκι, το σασίμι τόνου και το σεβίτσε γαρίδας, παίρνουν άριστα με τόνο!!! Συνδυάστε τα με ένα από τα 50 επιλεγμένα κρασιά μικρών ελληνικών οινοποιείων που υπάρχουν στον κατάλογο και απολαύστε τον φθινοπωρινό ήλιο να λαμπιρίζει στα νερά του Αιγαίου. Περιττό να σας πω ότι είναι αγαπημένο στέκι όλων των celebrities, εγχώριων και μη.


Εστιατόριο Mamma Mia
Η τρατορία Mamma Μia είναι από τις διαχρονικές αξίες στη Σίφνο. Λειτουργεί από το 1988 και μπαίνει άνετα στη λίστα με τα πιο «δυνατά» ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα. Ο Μιλανέζος ιδιοκτήτης και εμπνευστής του Pipo Miano προμηθεύεται τα υλικά από την πατρίδα του και σερβίρει καθημερινά στα δύο πλέον εστιατόρια Mamma Mia που υπάρχουν στο νησί -το πρώτο στον Πλατύ Γιαλό και το δεύτερο στην Απολλωνία- υπέροχες πίτσες, απολαυστικές μακαρονάδες, προσούτο στην καλύτερη εκδοχή του και αυθεντικό ιταλικό τιραμισού για επιδόρπιο.

 

 

Τα κεραμικά της Σίφνου
Τα κεραμικά είναι το σήμα κατατεθέν της Σίφνου από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Θα συναντήσετε αγγειοπλάστες και καταστήματα με κεραμικά σε όλο το νησί. Από τις Καμάρες, την Απολλωνία, το Φάρο και τον Πλατύ Γιαλό έως το Βαθύ. Είτε διακοσμητικά, είτε χρηστικά θα τραβήξουν την προσοχή σας λόγω της λεπτεπίλεπτης δουλειάς. Η Σίφνος αποτέλεσε το προπύργιο της ανάπτυξης της αγγειοπλαστικής στον κυκλαδικό χώρο και οι κάτοικοί της διέδωσαν την τέχνη τους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, οι Σιφνιοί εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία και να συνεχίζουν την παράδοση μέσα από τα 12 και πλέον αγγειοπλαστεία, που λειτουργούν στο νησί.

Στην κοσμοπολίτικη παραλία του Πλατύ Γιαλού που θα πάτε για να απολαύσετε τις βουτιές σας θα δείτε και το εργαστήριο του Φραζέσκου Λεμονή. Εκεί υπάρχουν διακοσμητικά είδη, χρηστικά αντικείμενα, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πυρίμαχα σκεύη κατασκευασμένα με Σιφνέικο πηλό, τον οποίο φτιάχνει ο ίδιος μετά από προσεκτική επιλογή χώματος. Ο Σιφνιός αγγειοπλάστης που ασκεί την τέχνη αυτή από το 1975, είναι πάντα πρόθυμος να σας μιλήσει για την δουλειά του και να κατασκευάσει στον τροχό του χειροποίητα κεραμικά του γούστου σας. Ένα είναι βέβαιο. Από τη Σίφνο δεν θα φύγετε με άδεια χέρια. Όλο και κάποιο κεραμικό σκεύος ή διακοσμητικό θα βάλετε στη βαλίτσα σας.

1/6

Ρεβιθάδα
Αφού θα βρεθείτε Σαββατοκύριακο στη Σίφνο, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Κυριακάτικο φαγητό του νησιού, την παραδοσιακή ρεβιθάδα. Μια σούπα με ρεβίθια, σιγομαγειρεμένα ώρες ολόκληρες, σε σφραγισμένο πήλινο σκεύος, με ελάχιστα υλικά, όπως κρεμμύδι, ελαιόλαδο, δάφνη, δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η σιφνέικη ρεβιθάδα είναι ένα από τα πιο διάσημα φαγητά του κυκλαδίτικου νησιού. Μάλιστα πολλά ξενοδοχεία τη σερβίρουν ακόμη και στο πρωινό της Κυριακής.

Διευθύνσεις
Elies Resorts
Βαθύ
Τηλ. 22840 34000

Omega 3 fish & wine bar
Τηλ. 2284 072014

https://www.facebook.com/omega3greece

https://www.facebook.com/omega3greece