FTX: Διακανονισμός με τη μονάδα στις Μπαχάμες – Τι σημαίνει για την εξόφληση των πελατών της

FTX: Διακανονισμός με τη μονάδα στις Μπαχάμες – Τι σημαίνει για την εξόφληση των πελατών της
This illustration photo shows a smart phone screen displaying the logo of FTX, the crypto exchange platform, with a screen showing the FTX website in the background in Arlington, Virginia on February 10, 2022. - Sam Bankman-Fried donned a suit and tie this week, abandoning his preferred hoodie and dark T-shirt for a hearing before US Senators. The lawmakers had summoned the 29-year-old multi-billionaire on Wednesday to discuss the regulation of digital assets in his capacity as co-founder and CEO of the cryptocurrency exchange platform FTX (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Θα επιτρέψει στους περισσότερους πελάτες του διεθνούς ανταλλακτηρίου να επιλέξουν αν θα ζητήσουν αποπληρωμή είτε από την πτώχευση των ΗΠΑ είτε από την εκκαθάριση των Μπαχάμες

Το πτωχευμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX Trading ανακοίνωσε την Τρίτη διακανονισμό με τους εκκαθαριστές της μονάδας της FTX στις Μπαχάμες, επιλύοντας μια μακροχρόνια υποβόσκουσα διαμάχη σχετικά με το αν η διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας στις ΗΠΑ θα πρέπει να υπερισχύσει της εκκαθάρισης στις Μπαχάμες.

Η FTX και η FTX Digital Markets συμφώνησαν να συγκεντρώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να εναρμονίσουν την προσέγγισή τους για την αποτίμηση των απαιτήσεων των πελατών τους, ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των πελατών στη διαδικασία αφερεγγυότητας οποιασδήποτε χώρας. Ο διακανονισμός θα επιτρέψει στους περισσότερους πελάτες του διεθνούς ανταλλακτηρίου FTX.com να επιλέξουν αν θα ζητήσουν αποπληρωμή είτε από την πτώχευση των ΗΠΑ είτε από την εκκαθάριση των Μπαχάμες, σύμφωνα με την FTX.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Τζον Ρέι, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας από τον καταδικασμένο ιδρυτή της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί κρίσιμο ορόσημο στην προσπάθεια της εταιρείας να εξοφλήσει τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι μοναδικές προκλήσεις που προέκυψαν από τις αντικρουόμενες καταθέσεις των οφειλετών της FTX και της FTX Digital Markets ήταν από τις δυσκολότερες που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα. Αλλά αναγνωρίσαμε από την αρχή ότι έχουμε μια αλληλοεπικαλυπτόμενη εκλογική ομάδα: Τους πελάτες της FTX.com» υποστήριξε ο Ρέι.

Η FTX βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τους αξιωματούχους των Μπαχάμες από τότε που κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου, με μια τρύπα στον ισολογισμό της που άφηνε τα 9 εκατομμύρια πελάτες της αντιμέτωπους με πιθανές απώλειες δισεκατομμυρίων. Η FTX είχε μηνύσει τους εκκαθαριστές από τις Μπαχάμες τον Μάρτιο, ζητώντας να εκδοθεί απόφαση ότι οι εκκαθαριστές διεκδίκησαν εσφαλμένα την κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων του ανταλλακτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com