Γ. Αμυράς: Τι μου είπε ο Κώστας Σημίτης για Παπαντωνίου – Τσοχατζόπουλο

Γ. Αμυράς: Τι μου είπε ο Κώστας Σημίτης για Παπαντωνίου – Τσοχατζόπουλο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σύντομο σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού για τους δύο πρώην κορυφαίους υπουργούς του.

Ο βουλευτής του Ποταμιού μετέφερε στον News 24/7 τον σύντομο διάλογο που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αμυρά, όταν συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό στο στο περιστύλιο της Βουλής, τον ρώτησε για το πώς βλέπει τις αποκαλύψεις για τους πρώην υπουργούς του.

Αυτός φαίνεται να απάντησε: «Στενοχωριέμαι, ήταν απαράδεκτοι».

Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι είχε αφήσει αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.

«Ο κ. Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ίδιου κυβερνητικού σχηματισμού που οδηγείται στη φυλακή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Αμύνης από το 1996 μέχρι το 2001 και ο κ. Παπαντωνίου από το 2001 μέχρι το 2004. Όταν λοιπόν, δύο υπουργοί Αμύνης συλλαμβάνονται για πλουτισμό από μίζες -ο ένας είναι ήδη τελεσίδικα καταδικασμένος- τότε δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά. Και κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για αυτά που σήμερα οι δικαστικές αρχές βεβαιώνουν» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι και προσθέτει: «Η Ελλάδα βοούσε εκείνη την εποχή για σκάνδαλα, δωροδοκίες, μίζες, αλλά δεν υπήρξε κανένα αντίμετρο από τη μεριά της τότε κυβέρνησης για να αποτραπούν αυτά τα φαινόμενα».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «η προφυλάκιση ενός υπουργού με κατηγορίες που σχετίζονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπορεί να εκπέμπει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας: Ότι όσοι κυβέρνησαν και όσοι κυβερνούν δεν είναι υπεράνω των νόμων».
Επίσης, σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο του 2017 το Ποτάμι «είχε μιλήσει για λογαριασμούς συμφερόντων Παπαντωνίου σε ελβετικές τράπεζες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποκαλύψει σχετικά στοιχεία στη Βουλή και στη συνέχεια είχε κληθεί και είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Όλα τα άλλα κόμματα σιώπησαν, εμείς όμως -έστω και μόνοι- επιμείναμε, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα και να μη μπει η υπόθεση στο αρχείο».