Γ. Οικονόμου: Αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός

Γ. Οικονόμου: Αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός
Ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι αύριο θα γίνει υπουργικό συμβούλιο αλλά δεν είπε τίποτα περισσότερο για τον ανασχηματισμό.

Καμία είδηση σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό δεν έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. «Επειδή βλέπουμε και διαβάζουμε ό,τι γράφεται, πρέπει να πω ότι η ανάγκη, η έκταση, το βάθος και ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης αφορά τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη εικόνα, είναι αυτός που έχει το προνόμιο και την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται οι καλύτεροι όροι για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό έγινε μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές», δήλωσε.

Ο Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε καθοριστικό το επόμενο διάστημα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντική η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών τα τελευταία 24ωρα αλλά χρειαζόμαστε ακόμα ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους πολίτες και ξεκαθάρισε ότι στους υγειονομικούς ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Τόνισε ότι όποιοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση εργασίας, γιατί οι συνθήκες μπορεί να έχουν αλλάξει.

Υποστήριξε δε ότι το υπουργείο Υγείας έχει πάρει τα μέτρα του για να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι αύριο θα γίνει υπουργικό συμβούλιο.