Γ. Μελισσανίδης: Οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και τις μεγάλες ευκαιρίες

Γ. Μελισσανίδης: Οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και τις μεγάλες ευκαιρίες

«Μπαίνουμε σε μια αγορά που μέχρι τώρα δεν ήταν στην ατζέντα μας. Μπήκαμε γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας».

«Μην ξεχνάτε ότι οι μεγάλες κρίσεις δημιουργούν και τις μεγάλες ευκαιρίες. Εμείς πιστεύουμε σε αυτές και γι΄αυτό εξάλλου προχωράμε στο “χτίσιμο” αυτών των νέων φορτηγών πλοίων». Αυτό σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μελισσανίδης, πρόεδρος της Aegean Shipping Management SA, η οποία μόλις λίγες ημέρες πριν, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Cosco Shipping Heavy Industries Co για την ναυπήγηση οκτώ φορτηγών πλοίων στο τομέα του χύδην φορτίου dry bulk.

Μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, «ένα πολύ μεγάλο βήμα», όπως θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Μελισσανίδης, υπογραμμίζοντας ότι «μπαίνουμε σε μια αγορά που μέχρι τώρα δεν ήταν στην ατζέντα μας. Μπήκαμε γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας».

Για τον πρόεδρο της Aegean Shipping Management SA, η επιλογή της Cosco ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, αφού η πρώτη τους συνεργασία πριν από δύο χρόνια κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

«Δοκιμασμένος και αξιόπιστος συνεργάτης», όπως θα τονίσει ο κ. Μελισσανίδης. «Συνεργαζόμαστε με τους Κινέζους τα τελευταία χρόνια», θα πει, «και πραγματικά πρόκειται για ανθρώπους που σέβονται κι αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες κι όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο μοιάζουμε σε πολλά. Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα μέτρησε στο να προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα στρατηγική συνεργασία με έναν κολοσσό της παγκόσμιας ναυτιλίας».

Τέλος, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη του παγκοσμίου εμπορίου, ενώ θεωρεί ότι η δημιουργία διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου στην Ελλάδα είναι ένα διαχρονικό στοίχημα και «εάν το αποφασίζαμε θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε εκμεταλλευόμενοι και τις εξελίξεις στη Μ. Βρετανία, μετά το Brexit».