Γαλλία: Φήμες για παραίτηση Μακρόν – Διαψεύδει το Ελιζέ, «πανικός» στα ομόλογα

Γαλλία: Φήμες για παραίτηση Μακρόν – Διαψεύδει το Ελιζέ, «πανικός» στα ομόλογα
epa10725554 France's President Emmanuel Macron addresses mayors of cities affected by the violent clashes that erupted after a teen was shot dead by police last week during a meeting at the presidential Elysee Palace in Paris, France, 04 July 2023. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γαλλίας σημείωσε άλμα 6,5 μονάδων βάσης (bps) στο 3,304%.

Το αρνητικό κλίμα για τον Εμανουέλ Μακρόν που έχει διαμορφωθεί στη Γαλλία μετά από την ήττα του προέδρου της χώρας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου συνεχίζει να «ταράσει» τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, δημιουργώντας ακόμα και φήμες για παραίτηση του Μακρόν από την προεδρία της Γαλλίας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε το πρωί της Τρίτης πως ο Μακρόν συζήτησε την παραίτηση με έναν από τους συνομιλητές του τις τελευταίες εβδομάδες, με την πηγή να υποστηρίζει ότι ο 46χρονος πρόεδρος του κράτους θα ήταν «έτοιμος να θυσιάσει το τέλος της πενταετούς θητείας του».

Το Ελιζέ προχώρησε στη διάψευση του δημοσιεύματος, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο στενό συνεργάτη του Μακρόν.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως ο πρόεδρος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, περιγράφοντας τους στόχους του ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που έχουν προκηρυχθεί για τις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Μετά από το δημοσίευμα του Europe 1, η απόδοση των γαλλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,31%, θέτοντάς τα σε τροχιά για τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020.

Το ξεπούλημα διεύρυνε το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στις 64 μονάδες βάσης, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο σε επίπεδο κλεισίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: