Η γαλλική «επανάσταση» στη νέα επιχειρηματικότητα

Η γαλλική «επανάσταση» στη νέα επιχειρηματικότητα

Οι Γάλλοι φιλοδοξούν να μετατρέψουν τη χώρα τους σε Silicon Valley της Ευρώπης. 

Το ταξίδι του Φρασνσουά Ολάντ στη Silicon Valley, της Καλιφόρνια πριν από περίπου έναν χρόνο, φαίνεται πως άλλαξε την εικόνα που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος για τις startups. Ο Ολάντ εντυπωσιάστηκε, όπως δήλωσε τότε,  από αυτή τη νέα επιχειρηματική κινητήρια δύναμη και δήλωσε τη πίστη του στις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεση να υποδεχθεί τους Αμερικανούς γίγαντες του Ιντερνετ στη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας δείχνει έμπρακτα πλέον την στήριξη του στη νέα επιχειρηματικότητα και προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα του στη νέα Silicon Valley της Ευρώπης. Απόδειξη; Οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου startup incubator στον κόσμο έχουν ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία.

Από το 2016 το ραντεβού των νέων επιχειρηματιών θα δίνεται στο Παρίσι, σε έναν ειδικά ανανεωμένο χώρο στο κτήριο Halle Freyssinet στην καρδιά της πόλης, στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ένας χώρος που αναμένεται να γίνει ο «οικοδεσπότης» της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στη Γαλλία και θα φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 νεοσύστατες καινοτόμες επιχειρήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας με στόχο να στεγάσει και να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους επιχειρηματίες του μέλλοντος. Ένα έργο που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός ολόκληρου ψηφιακού οικοσυστήματος, που θα διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

Το κόστος του project ανέρχεται στα 190 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το γαλλικό Δημόσιο (Caisse des Dépôts et Consignations) και τον ιδρυτή της Iliad, Xavier Niel.

Το κτήριο χτίστηκε το 1927 από τον μηχανικό Eugène Freyssinet και χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν σιδηροδρομικός σταθμός.  Η κατασκευή είναι εξαιρετικά ελαφριά χάρη σε μια καινοτόμο τεχνική που χρησιμοποιήθηκε, γι αυτό το λόγο συγκαταλέγεται από το 2012 στη λίστα των Ιστορικών Μνημείων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

04_Le cours Freyssinet_Projet - Wilmotte & Associes
08_Facade du restaurant et jardin - Wilmotte & Associes
07_Promenade plantee_Projet - Wilmotte & Associes
????????
06_Promenade plantee_Projet - Wilmotte & Associes
12_Vue depuis les gradins publics menant a l'auditorium - Wilmotte & Associes
17_Vue espace partage dans la nef centrale - Wilmotte & Associes
25_Restaurant_vue de la passerelle - Wilmotte & Associes