Game of Thrones ή τελικός του NBA; Το μεγαλύτερο δίλημμα της Κυριακής

Game of Thrones ή τελικός του NBA; Το μεγαλύτερο δίλημμα της Κυριακής

Οι τηλεθεατές που θαυμάζουν τον Στέφεν Κάρι, τον Λεμπρόν Τζέιμς αλλά και τον Τζον Σνόου θα είναι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Game of Thrones και η «Μάχη των Μπάσταρδων», ή Κλίβελαντ εναντίον Γιούριορς και η «τελευταία μάχη της Bay Arena»;

Αυτό είναι το δίλημμα των τηλεθεατών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (και όχι μόνο) για το κυριακάτικο τηλεοπτικό «μενού» που αναμένεται να τα έχει όλα: τρίποντα, καρφώματα, μια επική μάχη που περιμέναμε καιρό, και σασπένζ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο μπάσκετ και το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ οι δύο ομάδες έφτασαν από τρεις νίκες έκαστη, και στις 8 μ.μ. τοπική ώρα ΗΠΑ θα τεθούν αντιμέτωπες για τελευταία φορά με το νικητή να αναδεικνύεται πρωταθλητής για τη φετινή σεζόν.

Όμως στις 9 μ.μ. τοπική ώρα ΗΠΑ, ξεκινά όπως κάθε εβδομάδα η προβολή του νέου επεισοδίου του Game of Thrones. Κι όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η αναμενόμενη «Μάχη των Μπάσταρδων» -όπως είναι ο τίτλος του επεισοδίου- θα δώσει απαντήσεις για την εξέλιξη της ιστορίας στα δύο μεγαλύτερα στρατόπεδα του βορρά στον φανταστικό κόσμο του Γουέστερος.

Το κακό λοιπόν είναι πως την ώρα που θα παίζεται η δεύτερη περίοδος του μεγάλου τελικού, θα ξεκινά μια από τις τελευταίες μεγάλες μάχες της τηλεοπτικής σειράς καθώς φτάνει μια εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του έκτου κύκλου της.

Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κόσμος προτιμά περισσότερο τις μεγάλες τηλεοπτικές σειρές από το μπάσκετ. Έρευνα της Nielsen δείχνει ότι το 57% του κοινού του Game of Thrones κι άλλων σειρών της HBO είναι άνδρες και το 43% γυναίκες.

Παρόλα αυτά, όσο οι δύο ομάδες του ΝΒΑ συνέχιζαν να κερδίζουν η μια την άλλη, τόσο ανέβαιναν τα νούμερα της τηλεθέασης για το δίκτυο ABC/ESPN που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Στους περσινούς τελικούς οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κέρδισαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στα έξι παιχνίδια, με το μέσο όρο των τηλεθεατών να φτάνει τα 20 εκατ. – ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις επιδόσεις του μακρινού 1998.

Παρόλα αυτά, ό,τι κι αν προτιμήσουν οι τηλεθεατές το βράδυ (ή τα ξημερώματα) της Κυριακής, ένα είναι σίγουρο: HBO και ABC είναι από τώρα οι μεγάλοι τηλεοπτικοί νικητές.