Γάζα: Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί νεκροί – Χωρίς προηγούμενο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά των Παλαιστινίων

Γάζα: Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί νεκροί – Χωρίς προηγούμενο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά των Παλαιστινίων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
2 μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές.

Εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο στην περιοχή της Γάζας εν μέσω της κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, 48 και πλέον ώρες μετά από την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών έχει ξεπεράσει τα 1.000 άτομα, με την κυβέρνηση της χώρας να έχει επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες έφεδρους για να θέσει σε καθεστώς πλήρους πολιορκίας τη Γάζα και τους 2,3 εκατ. ανθρώπους που ζουν εκεί.

Δεκάδες Ισραηλινοί και ορισμένοι ξένοι αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι, ενώ ορισμένοι παρελάσανε στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι τα αντίποινα του Ισραήλ σκότωσαν τουλάχιστον 770 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 4.000. Οι αεροπορικές επιδρομές -ήδη οι πιο σφοδρές που έχουν στην 75χρονη σχέση συγκρούσεων και πολέμων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης- εντάθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ταρακουνώντας το έδαφος και ρίχνοντας στήλες καπνού και φλόγες στον ουρανό, μετέδωσε το Reuters.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι της Γάζας είχαν μείνει άστεγοι, πολλοί συνωστίζονται στους δρόμους ή σε σχολεία.

Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Χαν Γιουνίς της Γάζας, πτώματα κείτονταν στο έδαφος πάνω σε φορεία με ονόματα γραμμένα στην κοιλιά τους. Οι γιατροί κάλεσαν τους συγγενείς να παραλάβουν γρήγορα τα πτώματα, επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος για τους νεκρούς.

Στην ισραηλινή πόλη του Ασκελόν, εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα, ενώ η Χαμάς είχε δώσει νωρίτερα περιθώριο στους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη μέχρι τις 17:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Ακόμα, 2 μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιούνις, όπως δήλωσε την Τρίτη ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

Πρόκειται για τους Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα και Ζακάρια Αμπού Μααμάρ.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Αμπού Σαμάλα και τον Αμπού Μααμάρ σε επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com