«Η Gazprom θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ»

«Η Gazprom θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ»

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ελλάδα εξέφρασε η Βαλεντίνα Ματβιένκο στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν πως η Gazprom θα συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, ενώ διατύπωσε τα παράπονά της για τη στάση των Ευρωπαίων που, όπως είπε, έχουν πρόβλημα αν η Gazprom έρθει στην Ελλάδα, παρότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου έχει δράση παντού στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την τιμή του φυσικού αερίου και η κα. Ματβιένκο σημείωσε πως υπήρξε άμεση ανταπόκριση, αφού έχουν ήδη γίνει δύο γύροι συνομιλιών και πως μετά τον τρίτο γύρο ελπίζει να υπάρξει συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη: Από τη Ρωσία με…ανάπτυξη!

Η κα. Ματβιένκο είπε στον πρωθυπουργό ακόμη πως υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον και για τον ΟΣΕ, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή της για τον αγώνα που κάνουν οι Έλληνες και είπε ότι κατανοεί τις δυσκολίες. «Απαιτούν ανδρεία οι αποφάσεις που έχετε πάρει», φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας πως «είμαστε στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής».

Ο κ. Σαμαράς απηύθηνε πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα, ενώ η κα. Ματβιένκο επέδωσε στον πρωθυπουργό προσωπικό μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.