Gecko: Ο ελβετικός σουγιάς των smartphones

Gecko: Ο ελβετικός σουγιάς των smartphones

Μία συσκευή που κάνει τα «έξυπνα» κινητά «εξυπνότερα». Δείτε το βίντεο.

Ερευνητές από την Ινδία ανέπτυξαν μία Bluetooth συσκευή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος ανεύρεσης χαμένων αντικειμένων, φωτογράφος, φύλακας κατοικίδιων και σύστημα ασφαλείας.

Το Gecko, με μέγεθος όσο ένα κέρμα των 50 λεπτών, μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να εκτελεί όλες αυτές τις λειτουργίες μέσω ενός smartphone σαν έναν ελβετικός πολυ-σουγιάς!

Διαβάστε ακόμη: Τηλεόραση στο Twitter;

Λειτουργεί ως μίνι τηλεχειριστήριο το οποίο ενεργοποιείται είτε μέσω της κίνησης είτε αν το πατήσεις. Έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κλήσεις έκτακτης ανάγκης, να αλλάξει τραγούδια από την playlist του κινητού και να συγχρονιστεί με την κάμερα για λήψεις εξ αποστάσεως.

Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ανιχνευτής κίνησης, στέλνοντας ηχητικά μηνύματα μέσω του smartphone όταν κάποιος περνά δίπλα του ή ανοίγει μία πόρτα πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί. Με τον ίδιο τρόπο, όταν προσαρμοστεί στο κολάρο ενός σκύλου, ειδοποιεί πότε αυτός επιχειρεί να «αποδράσει».

Διαβάστε ακόμη: Οκτώ «μυστικά» του iOS 7

Τέλος, μπορεί να λειτουργήσει κι ως «θερμοστάτης» στέλνοντας ειδοποιήσεις μέσω του smartphone κάθε φορά που η θερμοκρασία βρίσκεται εκτός των συνηθισμένων ορίων.

Το εγχείρημα αυτό βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του Indiegogo, με το όριο των 50.000 $που απαιτούνται για την προώθηση της κατασκευής του να βρίσκεται λίγα δολάρια μακριά.

Το Gecko απαιτεί τεχνολογία Bluetooth 4.0, δηλαδή από iPhone 4S και μετά, κινητά με Android 4.3 ή συσκευές Samsung με Android 4.2.