ΣτΕ: Ποια είναι τα 3 ιδιωτικά πανεπιστήμια που δεν θα λειτουργήσουν τη νέα φοιτητική περίοδο

ΣτΕ: Ποια είναι τα 3 ιδιωτικά πανεπιστήμια που δεν θα λειτουργήσουν τη νέα φοιτητική περίοδο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών - Επιστημόνων - Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ των αιτήσεων ακυρώσεως κατά του νέου φορολογικού νόμου, Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Οι άδειες λειτουργίας των CITY College University of York, Keele University και Anatolia College ακυρώθηκαν από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω νομικών προβλημάτων στις κανονιστικές πράξεις που διέπουν τη λειτουργία τους.

Τις άδειες λειτουργίας τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχουν παραρτήματα στην Ελλάδα ακύρωσε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και τα προγράμματα σπουδών τους στο σύνολό τους, λόγω νομικών προβλημάτων στις κανονιστικές πράξεις που διέπουν τη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις του ΣτΕ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Διομήδη Κυριλόπουλου, αφορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια CITY College University of York, Keele University και Anatolia College.

Έτσι, τα τρία ιδρύματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν κατά τη νέα φοιτητική περίοδο.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Λαζαράτος, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Με χαρά υποδέχομαι τις σημερινές αποφάσεις για τις οποίες επένδυσα πολύ προσωπικό αγώνα. Ας είναι αυτές οι αποφάσεις ένα μήνυμα που εμπεδώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και το ιδανικό μιας παιδείας υψηλού επιπέδου για τα ελληνόπουλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: