Generali: Ρεκόρ λειτουργικών αποτελεσμάτων – Έφτασαν στα 6,9 δισ. ευρώ

Generali: Ρεκόρ λειτουργικών αποτελεσμάτων – Έφτασαν στα 6,9 δισ. ευρώ
Προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή 1,28 ευρώ.

«Η Generali επιτυγχάνει αποτελέσματα ρεκόρ με συνεχόμενη αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του πολυεθνικού ασφαλιστικού Ομίλου, στην οποία αναφέρονται, αναλυτικά, τα εξής στοιχεία:

Αύξηση μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στα 82,5 δισ. ευρώ (+5,6%) λόγω της σημαντικής αύξησης που παρουσιάζεται στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+12,0%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής εστιάζονται αποκλειστικά σε προγράμματα προστασίας και σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την στρατηγική του Ομίλου

Ρεκόρ Λειτουργικών Αποτελεσμάτων που έφτασαν στα 6,9 δισ. ευρώ (+7,9%), χάρη στη θετική συμβολή όλων των τομέων, με πρώτο τον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων παρουσίασε βελτίωση φθάνοντας το 94,0% (-1,4 π.μ.). π.μ.). Το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,78% (+0,09 π.μ.)

Ρεκόρ Προσαρμοσμένων Καθαρών Αποτελεσμάτων στα 3.575 εκατ. ευρώ (+14,1%)

Επιβεβαιωμένα ισχυρή σταθερή κεφαλαιακή θέση, με το Δείκτη Φερεγγυότητας στο 220% (221% το 2022), χάρη στην ισχυρή συμβολή από την ομαλοποιημένη παραγωγή κεφαλαίου

Προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή 1,28 ευρώ (+10,3%) το οποίο επιβεβαιώνει την σοβαρή εστίαση του ομίλου στις αποδοχές των μετόχων, επιτυγχάνοντας σωρευτικό στόχο μερίσματος για τα έτη 2022-2024.

Ο CΕO του Ομίλου Generali, Φελίπε Ντονέ δήλωσε: «Η ισχυρή απόδοση της Generali το 2023, και το καταγεγραμμένο πλέον ρεκόρ σε λειτουργικά και καθαρά αποτελέσματα που προέρχεται από τη θετική συμβολή όλων των τομέων, καταδεικνύει την επιτυχή εκτέλεση της στρατηγικής μας «Lifetime Partner 24: Driving Growth». Χάρις στην ισχυρή ταμειακή και κεφαλαιακή μας θέση, επιταχύνουμε την αύξηση των μερισμάτων για τους μετόχους μας. Ο Όμιλος βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας του όντας ένας εξαιρετικά κερδοφόρος και, ταυτόχρονα, διαφοροποιημένος αλλά και ισχυρός παίκτης στον χώρο των Ασφαλίσεων και της Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων. Η μελλοντική επιτυχία της Generali θα ενισχυθεί επίσης από τις εξαγορές των Conning και Liberty Seguros. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και τους ασφαλιστικούς μας πράκτορες για τις προσπάθειές τους στην επίτευξη αυτών των πολύ θετικών αποτελεσμάτων. Αποτελούν το θεμέλιο του ταξιδιού μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και της δέσμευσής μας να ενεργούμε ως υπεύθυνος επενδυτής, ασφαλιστής, εργοδότης και εταιρικός πολίτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: