Γερμανία: Δικαστική «νίκη» της Nike επί της Adidas για τις περίφημες 3 ρίγες

Γερμανία: Δικαστική «νίκη» της Nike επί της Adidas για τις περίφημες 3 ρίγες
epa07591450 A Chinese woman walks past a logo of Nike outside Nike store in Beijing, China, 22 May 2019. A letter signed by 173 companies which including Nike, Adidas, says the US President's decision to raise import tariffs to 25 percent will disproportionately affect the working class after Donald J. Trump increased levies on 200 billion US dollars worth of Chinese imports into the US from 10 percent to 25 percent. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Nike ισχυρίζεται πως η ριγέ διακόσμηση δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη μάρκα στην οποία ανήκει.

Η Nike μπορεί να βάλει τρεις ρίγες σε ορισμένα από τα σχέδια παντελονιών της στη Γερμανία, αποφάνθηκε την Τρίτη δικαστήριο, σε μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία έφεσης που φέρνει την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών αντιμέτωπη με τη μικρότερη αντίπαλό της Adidas.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ είχε ήδη απαγορεύσει στην αμερικανική εταιρεία να χρησιμοποιεί δύο ή τρεις ρίγες σε πέντε από τα σχέδια παντελονιών της, αφού η Adidas κατέθεσε αγωγή για παραβίαση εμπορικού σήματος το 2022.

Η Nike μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τις ρίγες σε τέσσερα από τα επίμαχα μοντέλα, ενώ η απαγόρευση για ένα υπόλοιπο μοντέλο παραμένει σε ισχύ, δήλωσε το δικαστήριο, ανατρέποντας εν μέρει την προηγούμενη απόφαση.

Οι τρεις παράλληλες ρίγες είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα της Adidas, το οποίο εργάζεται αδιάκοπα για να προστατεύσει σε διάφορες δικαστικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να ανακαλέσει τη νομική της κατάθεση κατά του κίτρινου λογότυπου με τις τρεις λωρίδες του Black Lives Matter, ανησυχώντας ότι η ένστασή της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κριτική στην αντιρατσιστική οργάνωση.

Η Nike ισχυρίζεται ότι το πεδίο προστασίας της Adidas είναι πολύ στενό, λέγοντας ότι η ριγέ διακόσμηση δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη μάρκα στην οποία ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com